Μέλος του PKK είναι και η γυναίκα που συμμετείχε στη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην Αεροδιαστημική Βιομηχανία στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με ανάρτηση του τούρκου υπουργού Εσωτερικών Αλί Γερλικάγια, πρόκειται για τη Mine Sevjin Alçiçek.

«Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα της γυναίκας τρομοκράτη που εξουδετερώθηκε στην προδοτική τρομοκρατική επίθεση στο TAI. Διαπιστώθηκε πως ήταν η Mine Sevjin Alçiçek, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK. Κατέστη σαφές ότι και οι δύο τρομοκράτες που επιτέθηκαν στο TAI ήταν μέλη του PKK. Είμαστε αποφασισμένοι να εξαλείψουμε από τα εδάφη μας την προδοτική τρομοκρατική οργάνωση που απειλεί την ενότητα, την αλληλεγγύη και την ειρήνη της χώρας μας. Για άλλη μια φορά εύχομαι το έλεος του Θεού στους μάρτυρές μας και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας».

Ποιος ήταν ο άνδρας δράστης της επίθεσης

Ο Γερλικάγια αποκάλυψε νωρίτερα και την ταυτότητα του άνδρα τρομοκράτη. Σε ανάρτησή του στο Χ έγραψε πως πρόκειται «για τον Ali Örek, με την κωδική ονομασία Rojger, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK».

«Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του άνδρα τρομοκράτη που εξουδετερώθηκε στην προδοτική τρομοκρατική επίθεση που έλαβε χώρα χθες στην ΤΑΙ. Διαπιστώθηκε ότι ο προδότης ήταν ο Ali Örek, με την κωδική ονομασία Rojger, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK. Οι προσπάθειες ταυτοποίησης της γυναίκας τρομοκράτισσας συνεχίζονται. Για άλλη μία φορά, εύχομαι το έλεος του Θεού στους μάρτυρές μας και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας. Καμία τρομοκρατική επίθεση δεν μπορεί να μας αποτρέψει και να εκφοβίσει το αγαπημένο μας έθνος» έγραψε ο Γερλίκαγια.

Νωρίτερα, το HaberTurk μετέδωσε ότι ο άνδρας δράστης, που είχε γεννηθεί το 1992 στην περιοχή Beytüşşebap, ήταν μέλος του ΡΚΚ από το 2016.