Τον θαυμασμό των μηχανικών και όχι μόνο συγκέντρωσε ένας άνδρας, ο οποίος για χόμπι κατασκεύασε από το μηδέν ένα πιστό αντίγραφο τανκ του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, που είναι πλήρες λειτουργικό, ενώ μπορεί και να ρίξει κανονικά.

Ο 34χρονος Kameron Swinney από την Καλιφόρνια ξόδεψε περίπου 50.000 δολάρια και σε διάστημα ενός έτους κατασκεύασε ένα γαλλικό ελαφρύ άρμα FT-17 της Renault, που έκανε ντεμπούτο το 1917 και χρησιμοποιήθηκε ως το 1949.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, ο άνδρας χρησιμοποίησε κινητήρα Jeep F134 που γυρίζει μια υδραυλική αντλία με ροή, φύλλα κόντρα πλακέ, μια χαλύβδινη πλάκα μισής ίντσας, ένα τραπέζι πλάσματος CNC, βίδες, χαλύβδινες πλάκες και καρφιά.

Επίσης, για τις ερπύστριες πήρε κομμάτια από ρόδες τρακτέρ της δεκαετίας του ’30, ενώ το κανόνι του τανκ μπορεί να ρίξει κανονικά βλήματα.

Το έργο του έχει τελειώσει, αν και δέχεται ακόμα μερικές βελτιώσεις, ενώ πρόσφατα κέρδισε το βραβείο «Best in Show» σε έκθεση αυτοκινήτων.

Ωστόσο, επιτρέπεται να το οδηγεί μόνο στο κτήμα που διατηρεί και όχι στον δρόμο, ενώ απαγορεύεται να το εξοπλίζει με εκρηκτικά, με τις σχετικές δοκιμές να γίνονται μόνο κατόπιν άδειας και σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Επιπλέον, το έχει δηλώσει ως τρακτέρ, για να την έχει μπλεξίματα με τον νόμο, καθώς είναι πλήρες λειτουργικό.

Ο Swinney σε δηλώσεις που έκανε, τόνισε πως σχεδιάζει να αναβιώσει κι άλλα τεθωρακισμένα από το παρελθόν, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασίσει με πιο θέλει να καταπιαστεί.