Ένας διαδηλωτής που εργάζεται στα μέσα ενημέρωσης αυτοπυρπολήθηκε έξω από τον Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά του Ισραήλ το βράδυ του Σαββάτου.

Ο άνδρας, που αναγνωρίστηκε ως ο φωτορεπόρτερ Samuel Mena Jr, σύμφωνα με τη New York Post, φαίνεται σε βίντεο να ουρλιάζει από τον πόνο αφού έβαλε φωτιά στο αριστερό του χέρι στη μέση του δρόμου, καθώς σοκαρισμένοι αστυνομικοί και παρευρισκόμενοι σπεύδουν να βοηθήσουν.

Ο Mena κρατάει το αριστερό του χέρι -που έχει τυλιχτεί στις φλόγες- ψηλά στον αέρα για να δείξει στους άλλους, καθώς αρκετοί άνθρωποι του ρίχνουν γρήγορα νερό και σβήνουν τις φλόγες.

Φωνάζει ότι είναι δημοσιογράφος καθώς τον συγκρατούν αστυνομικοί της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Ουάσινγκτον, σύμφωνα με ένα άλλο βίντεο που ανέβασε η δημοσιογράφος του Free Beacon Jessica Costescu μετά την κατάσβεση της φωτιάς.

«Διαδίδουμε την παραπληροφόρηση», φωνάζει ο Mena σε κάποιο σημείο του βίντεο, καθώς ένα πλήθος μαζεύεται γύρω του.

«Είμαι δημοσιογράφος και είπα ότι είναι εντάξει», φωνάζει καθώς μια γυναίκα τον αγκαλιάζει.

Ένας αστυνομικός με λευκή μπλούζα πετάγεται στη σκηνή και φωνάζει στον κόσμο να «κάνει πίσω», σπρώχνοντας κάποιους από τη μέση, δείχνει το βίντεο πριν κοπεί.

Σε ένα μακροσκελές κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του πριν από το περιστατικό το Σάββατο, ο Mena αμφισβήτησε την αντικειμενικότητα των μέσων ενημέρωσης στην κάλυψη του πολέμου στη Γάζα.