Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, επανέλαβε σήμερα τη δέσμευσή του πως ο αγώνας εναντίον της Χεζμπολάχ του Λιβάνου θα συνεχιστεί έως ότου οι εκτοπισμένοι κάτοικοι του βόρειου Ισραήλ επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους.

«Προκαλούμε πλήγματα στη Χεζμπολάχ που δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί. Κάνουμε χρήση βίας και τεχνασμάτων. Μπορώ να σας υποσχεθώ ένα πράγμα: δεν θα σταματήσουμε μέχρι (οι εκτοπισμένοι κάτοικοι του βορρά) να επιστρέψουν στα σπίτια τους», λέει ο Νετανιάχου σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Η εφημερίδα «Times of Israel» μεταδίδει πως το βιντεοσκοπημένο μήνυμα με τη δέσμευση του ισραηλινού πρωθυπουργού δόθηκε στη δημοσιότητα εν μέσω φημολογίας ότι έχει ανάψει το «πράσινο φως» για συνομιλίες με στόχο την προσωρινή παύση των εχθροπραξιών με τη Χεζμπολάχ, ώστε να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις για ενδεχόμενη εκεχειρία.

Το Ισραήλ ετοιμάζει εισβολή στον Λίβανο

Γιγαντώνονται οι φόβοι για κλιμάκωση του Μεσανατολικού, καθώς το Ισραήλ, μετά τους βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε στον Λίβανο, προετοιμάζεται για εισβολή, για να πολεμήσει τη Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με το Sky Newsδύο εφεδρικές ταξιαρχίες στάλθηκαν στα βόρεια σύνορα, τη στιγμή που ήδη υπηρετούν τουλάχιστον 20.000 έφεδροι, χωρίς να υπολογίζονται οι στρατιωτικές δυνάμεις που είναι ανεπτυγμένες εδώ και μια δεκαετία.

Ο ισραηλινός υποστράτηγος, Όρι Γκόρντιν, διεμήνυσε ότι ο στρατός πρέπει να είναι σθεναρά προετοιμασμένος για μια χερσαία επίθεση στον Λίβανο, τονίζοντας τα εξής: «Πρέπει να αλλάξουμε την κατάσταση ασφαλείας. Πρέπει να είμαστε πολύ σθεναρά προετοιμασμένοι, για να εισέλθουμε στο Λίβανο».