Ένας 22χρονος Μαροκινός συνελήφθη ως ύποπτος για τη δολοφονία της 19χρονης φοιτήτριας, Philippine Le Noir de Carlan, η σορός της οποίας εντοπίστηκε το Σάββατο 21/9 θαμμένη στο δάσος της Βουλώνης, στο Παρίσι.

Τα ίχνη της 19χρονης κοπέλας, η οποία βρισκόταν στο τρίτο έτος των σπουδών της στο τμήμα Οικονομικών και Χρηματοοικονομικής Μηχανικής, χάθηκαν την Παρασκευή 20/9 και οι Αρχές ξεκινούν έρευνες για τον εντοπισμό της. Το πτώμα της βρέθηκε στο δάσος της Βουλώνης, με την αστυνομία να χρειάζεται περαιτέρω εξετάσεις και εμπειρογνώμονες.

Γνώριμος στις Αρχές ο φερόμενος ως δράστης

Ο 22χρονος ύποπτος από το Μαρόκο συνελήφθη το πρωί της Τρίτης στη Γενεύη, όπως ανακοίνωσε η Εισαγγελία του Παρισιού, με τις γαλλικές αρχές να ζητούν από τις ελβετικές την έκδοσή του.

Σύμφωνα με τη Liberation, ο 22χρονος είχε βρεθεί παράτυπα στη Γαλλία και είχε καταδικαστεί το 2021 για βιασμό που διέπραξε το 2019, όταν ήταν ακόμη ανήλικος. Αποφυλακίστηκε τον Ιούνιο του 2024 μετά από πενταετή ποινή φυλάκισης, και από τότε τελούσε υπό καθεστώς υποχρέωσης απέλασης από τη Γαλλία.

Στα «κάγκελα» η ακροδεξιά

Την υπόθεση αυτή εκμεταλλεύτηκε πολιτικά o Εθνικός Συναγερμός, που δεν έχασε την ευκαιρία, με τον Ζορντάν Μπαρντελά να κατηγορεί το γαλλικό κράτος ότι κρατά υπερβολικά ήπια στάση ως προς το θέμα της δημόσιας ασφάλειας.

«Τη ζωή της Φιλιπίν έκλεψε ένας μαροκινός μετανάστης, με υποχρέωση να εγκαταλείψει το γαλλικό έδαφος (Obligation de quitter le territoire français – OQTF)», έγραψε στο «Χ».