Η αμερικανική αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι του ράπερ Σον «Diddy» Κομπς, που συνελήφθη για trafficking, και μεταξύ άλλων βρήκε περισσότερα από 1.000 μπουκάλια λιμπαντικού.

Επίσης, εντόπισε ναρκωτικά και πολεμικά τουφέκια, όπως έγραψε δημοσίευμα του hollywoodreporter.com. Σύμφωνα με τις Αρχές, ο ράπερ κατηγορείται σε ομοσπονδιακό επίπεδο για συνωμοσία με σκοπό τον εκβιασμό, σωματεμπορία και μεταφορά προσώπων με σκοπό την πορνεία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Το κατηγορητήριο αποσφραγίστηκε μετά τη σύλληψη του 54χρονου Κομπς από ομοσπονδιακούς πράκτορες το βράδυ της Δευτέρας στο Μανχάταν. Τους προηγούμενους μήνες η καριέρα του καταποντίστηκε, αφού κατατέθηκαν σε βάρος του πολλές αγωγές για σωματική και σεξουαλική κακοποίηση.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, ο Κομπς έδινε στις γυναίκες ναρκωτικά και χρήματα για να συμμετέχουν σε καλά σκηνοθετημένες παραστάσεις με άνδρες ιερόδουλους.

Ο Σον «Diddy» Κομπς

Οι εισαγγελείς είπαν επίσης ότι σε ένα βιντεοσκοπημένο περιστατικό, που είχε γίνει γνωστό ευρύτερα, τον Μάρτιο του 2016, ο Κομπς επιχείρησε να δωροδοκήσει έναν φύλακα ασφαλείας ξενοδοχείου, ο οποίος παρενέβη όταν εκείνος εκτόξευσε ένα βάζο σε μια γυναίκα που προσπαθούσε να φύγει.

Ο δικηγόρος του, Μαρκ Αγκνιφίλο, είπε ότι ο 54χρονος Κομπς θα δηλώσει αθώος σε όλες τις κατηγορίες. «Ο πελάτης του», είπε, «βρισκόταν οικειοθελώς στη Νέα Υόρκη, για να παραδοθεί και θέλει να συνεργαστεί με την έρευνα».

Οι πολυτελείς κατοικίες του ράπερ στο Μαϊάμι και το Λος Άντζελες ερευνήθηκαν από ομοσπονδιακούς πράκτορες τον περασμένο Μάρτιο.

Ο Κομπς, που στο παρελθόν χρησιμοποιούσε τα ψευδώνυμα «Παφ Ντάντι», «Π. Ντίντι», «Ντίντι» και άλλα, ίδρυσε τη δισκογραφική εταιρεία «Bad Boy Records» το 1993. Το άλμπουμ «No Way Out» κέρδισε το Γκράμι καλύτερου δίσκου της ραπ μουσικής το 1997. Χάρη και στις επενδύσεις του στην ποτοποιία απέκτησε τεράστια περιουσία τα επόμενα χρόνια. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειές του να καλλιεργήσει την εικόνα ενός μεγαλοεπιχειρηματία, οι μηνύσεις σε βάρος του τον περιγράφουν ως βίαιο άνδρα που εκμεταλλεύτηκε τη φήμη του, για να επιτεθεί σε γυναίκες. Μια πρώην ηθοποιός σε ταινίες ενηλίκων, η Άντρια Ίνγκλις, τον κατηγόρησε τον Ιούλιο ότι τη χρησιμοποίησε «σαν σεξουαλικό πιόνι για την ικανοποίηση και το οικονομικό όφελος άλλων προσώπων» μεταξύ 2004-2009, σε πάρτι που οργάνωνε στο Χάμπτονς της Νέας Υόρκης και στη Φλόριντα.