Το 56% των Βρετανών θα ήταν σήμερα κατά του Brexit, σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση που δημοσίευσε η εφημερίδα «Independent». Η έρευνα της εταιρείας Redfield & Wilton, η οποία ακολούθησε τις πρωτοβουλίες του Κιρ Στάρμερ για να ενισχύσει τις σχέσεις της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δείχνει ότι το 23% των ψηφοφόρων του 2016 έχει αλλάξει γνώμη.
Στο δημοψήφισμα του 2016, το 51.89% ψήφισε υπέρ της εξόδου από την ΕΕ και το 48.11% υπέρ της παραμονής. Μετά το αποτέλεσμα, ο Κάμερον παραιτήθηκε στις 13 Ιουλίου 2016, με την Τερέζα Μέι να γίνεται πρωθυπουργός.
Οι πολίτες θεωρούν ότι το Brexit έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία, τη μετανάστευση, το κόστος διαβίωσης και το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS). Οι νέοι, ειδικά όσοι ανήκουν στη Γενιά Ζ, τάσσονται υπέρ της επανένταξης στην ΕΕ, μεταφέρει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στο Λονδίνο. Παρά το γενικό αρνητικό κλίμα γύρω από το Brexit, μόνο το 35% πιστεύει ότι έχει αυξήσει την αυτονομία της Βρετανίας, ενώ αρκετοί εκτιμούν πως ένα νέο δημοψήφισμα θα είναι απαραίτητο στο μέλλον.
Επιπλέον, το 43% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το Brexit έχει αποδυναμώσει την οικονομία, και το 58% παρατηρεί μια αύξηση στο κόστος ζωής. Επίσης, το 45% εκτιμά ότι το NHS έχει επιδεινωθεί λόγω του Brexit.
Παρόλο που το Brexit αποδίδεται ως αιτία για πολλά προβλήματα, το 38% εξακολουθεί να αισιοδοξεί ότι θα φέρει θετικά αποτελέσματα στο μέλλον. Ωστόσο, η πλειονότητα των πολιτών αισθάνεται ότι εξαπατήθηκε από τις υποσχέσεις των υποστηρικτών του Brexit, όπως η υπόσχεση για επιπλέον χρηματοδότηση του NHS.