Το Ισραήλ επιτέθηκε σε ιρανική εγκατάσταση παραγωγής πυραύλων στη Συρία, χρησιμοποιώντας εναέριες αλλά και χερσαίες δυνάμεις.

Δημοσίευμα της jpost.com, η επιχείρηση έγινε το βράδυ της Κυριακής, όταν ξεκίνησαν ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε αρκετούς δρόμους που οδηγούν στην εγκατάσταση, η οποία βρίσκεται περίπου έξι χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Masyaf.

Μετά τις αεροπορικές επιδρομές, ισραηλινά ελικόπτερα που μετέφεραν ειδικές μονάδες προσέγγισαν την εγκατάσταση, υποστηριζόμενα από μαχητικά ελικόπτερα και drones, τα οποία αναπτύχθηκαν για να αποτρέψουν την ανάπτυξη ενισχύσεων στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση διήρκεσε περίπου μία ώρα. Οι ισραηλινές ειδικές δυνάμεις μπήκαν επιτυχώς στις εγκαταστάσεις, αφαίρεσαν βασικό εξοπλισμό και έγγραφα και κατέστρεψαν τον χώρο με εκρηκτικά.

Η εγκατάσταση, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ήταν υπεύθυνη για την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, παρέχοντας υλικοτεχνική υποστήριξη στη Χεζμπολάχ. Λειτουργούσε για πάνω από μια δεκαετία και ήταν επίσης στόχος του Ισραήλ πέρυσι.