Μια συγκλονισμένη μητέρα υποστηρίζει ότι η ίδια με την οικογένειά της κρατήθηκαν «σαν εγκληματίες» στην Τουρκία, αφήνοντάς τους με σάπιο φαγητό και λίγο νερό, μετά το «λάθος» της να φτάσει στη χώρα για διακοπές με ληγμένο διαβατήριο.

Η Amber Maherloughnan, από το ανατολικό Σάσεξ, πέταξε από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου στην Αττάλεια με την οικογένειά της, για να απολαύσει μια εβδομάδα διακοπών που κόστισαν 6.000 λίρες τον περασμένο Αύγουστο.

Όμως, η 28χρονη έμεινε άναυδη όταν της είπαν ότι το διαβατήριο του εξάχρονου γιου της, Ρούμπεν, ήταν σχεδόν τέσσερις μήνες ληγμένο.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η «τρομοκρατημένη» μητέρα ισχυρίζεται ότι άρπαξαν τα διαβατήριά τους και κρατήθηκαν για σχεδόν 24 ώρες μαζί με άλλα 13 άτομα.

Ισχυρίζεται ότι είχαν μόνο μια «αηδιαστική» τουαλέτα προς χρήση και δεν τους έδιναν σχεδόν καθόλου φαγητό ή νερό, παρά μόνο μια «σάπια ντομάτα και ένα αυγό» που τους πέταξαν.

Ο αρραβωνιαστικός της προσπάθησε να πάρει ένα προσωρινό ταξιδιωτικό έγγραφο από την τουρκική πρεσβεία, αλλά αυτό δεν εξασφάλισε την είσοδο στη χώρα.

Η μητέρα αναγκάστηκε να πληρώσει για το «ανόητο λάθος» της, καθώς έπρεπε να επιστρέψουν σπίτι την επόμενη μέρα και να χάσουν το ταξίδι των 6.000 λιρών.

Μοιράστηκε μια σπαρακτική φωτογραφία του μικρού Ρούμπεν να κοιτάζει πένθιμα έξω από το παράθυρο του αεροπλάνου, καθώς αναγκάζεται να επιστρέψει σπίτι χωρίς να κάνει τις διακοπές του.

«Ας είναι αυτό ένα μάθημα για όλους τους γονείς να ελέγχουν τα διαβατήρια των παιδιών τους», έγραψε στα social media.

«Ήταν φρικτό. Δεν θέλω οίκτο. Ήταν δικό μου λάθος, αλλά ο τρόπος που μου φέρθηκαν με ένα παιδί δεν ήταν δίκαιος. Αυτό είναι το κομμάτι που με πείραξε περισσότερο», ανέφερε.

«Με αντιμετώπισαν σαν εγκληματία. Με πήγαν σε ένα γραφείο με τέσσερις αξιωματικούς και μου είπαν “δεν επιτρέπεται να μπεις στη χώρα, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα“».

«Προσπάθησαν να με κάνουν να υπογράψω ένα χαρτί, μου άρπαξαν τα διαβατήρια από τα χέρια και δεν μου τα έδιναν. Μετά με έκλεισαν σε ένα δωμάτιο για 13 ώρες χωρίς φαγητό. Έβαλαν μια σάπια ντομάτα και ένα αυγό σε ένα κουτί και το κλότσησαν προς το μέρος μου. Μου έδωσαν ένα μπουκάλι νερό για μένα και τον γιο μου», λέει και συμπληρώνει: «Υπήρχε ένα κρεβάτι χωρίς σεντόνι, χωρίς κουβέρτα, χωρίς μαξιλάρι, χωρίς τίποτα. Το πάτωμα ήταν αηδιαστικό, η τουαλέτα ήταν αηδιαστική. Κουλουριάστηκα στη γωνία όπου ήταν το καλοριφέρ. Δεν είπα σε κανέναν τι συνέβαινε, γιατί δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Ήταν απλώς αηδιαστικό. Μερικοί από τους φρουρούς με τρομοκρατούσαν», τόνισε.

Η Άμπερ είπε στον 31χρονο σύντροφό της, ο οποίος είναι ξιφομάχος, και στον εξάχρονο γιο του ότι έπρεπε να φύγουν από το αεροδρόμιο και να επικοινωνήσουν με την τουρκική πρεσβεία, για να προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν ένα προσωρινό ταξιδιωτικό έγγραφο.

Ωστόσο, η μαμά και ο άλλος γιος αναγκάστηκαν να πετάξουν προς την Αγγλία την επόμενη μέρα, καθώς δεν υπήρχε εγγύηση ότι αυτή η γραφειοκρατία θα τους επέτρεπε την είσοδο στη χώρα.

Η Άμπερ είπε ότι ένιωθε σαν να «τα είχε καταστρέψει όλα», αφού χάρισε 6.000 λίρες για το ταξίδι και υποσχέθηκε να είναι «ιδιαίτερα προσεκτική» στο μέλλον.