Ήταν λίγο πολυλογάς και είχε την τάση να φτιάχνει ιστορίες, ενώ η αγάπη του για τον τζόγο, αλλά και τη ζωή πέρα από τις δυνατότητές του, βύθισε την οικογένειά του σε οικονομικό χάος.

Όλοι ήξεραν ότι ο Ντομινίκ Πελικό, που πλέον είναι γνωστός ως το «Τέρας της Αβινιόν», σίγουρα δεν ήταν τέλειος, αλλά κανένα από τα ελαττώματά του δεν προμήνυε μια ακατάλληλη στάση απέναντι στις γυναίκες.

Ο μεγαλύτερος αδερφός του έβρισκε τον πατέρα των τριών παιδιών λίγο σεμνότυφο.

«Δεν άντεχε τα βρόμικα αστεία», θυμάται. «Αν βλέπαμε τηλεόραση και γινόταν λόγος για σεξ, για παράδειγμα, ήταν ο πιο σοκαρισμένος. Είναι τρελό! Αυτή η διπλή προσωπικότητα… είναι κάτι σαν Doctor Jekyll και Mr. Hyde».

Πράγματι, αυτή η διττή προσωπικότητα είναι από τις πιο ανεξιχνίαστες πτυχές της συγκλονιστικής ιστορίας που έχει κυριεύσει και τρομοκρατήσει τη Γαλλία.

Ο Πελικό, ένας 71χρονος συνταξιούχος ηλεκτρολόγος, οργάνωνε για μία ολόκληρη δεκαετία την κακοποίηση της συζύγου του, Ζιζέλ, κατά την οποία, αφού τη νάρκωνε συστηματικά, στη συνέχεια καλούσε δεκάδες αγνώστους στο σπίτι τους για να τη βιάσουν.

Ο ίδιος κατέγραφε με κάμερα τους βιασμούς της, ενώ μερικές φορές συμμετείχε και ο ίδιος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Paris Match ο μεγαλύτερος αδερφός του, ο οποίος δεν κατονομάζεται, έδωσε μια γενική εικόνα για τον χαρακτήρα του Ντομινίκ, την παιδική τους ηλικία, αλλά μίλησε και για τους ισχυρισμούς του ότι είχε βιαστεί ως παιδί από έναν νοσοκόμο.

Ο μεγαλύτερος αδερφός του είπε ότι ήταν «πολύ δεμένοι» ως παιδιά, μοιράζονταν το ίδιο δωμάτιο για 15 χρόνια και μερικές φορές το ίδιο κρεβάτι.

Θυμάται ότι ο Ντομινίκ «λατρευόταν» από τους γονείς του, καθώς, ως ο μικρότερος της οικογένειας, ήταν ο «αγαπημένος» τους.

Τα αδέρφια απόλαυσαν μια ειδυλλιακή παιδική ηλικία στο κτήμα Château d’Oublaise, όπου βρισκόταν ένα κάστρο του 19ου αιώνα στην ύπαιθρο του Centre-Val de Loire, με τον πατέρα τους να είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση των ηλεκτρικών.

Μέσα σε 80 στρέμματα γης ψάρευαν βατράχια, έφτιαχναν καμπίνες και καβαλούσαν τα πρόβατα σαν να ήταν σε ροντέο.

Ίσως, αυτό το ανέμελο αγροτικό ειδυλλιακό τοπίο να ενέπνευσε μια υπερδραστήρια φαντασία στον Ντομινίκ, ο οποίος είχε την τάση να φτιάχνει ιστορίες.

Δεκαετίες αργότερα, μια από αυτές τις παιδικές ιστορίες επανεμφανίστηκε στις προδικαστικές ακροάσεις, όταν ο Ντομινίκ θυμήθηκε ότι κακοποιήθηκε από έναν νοσοκόμο σε ηλικία εννέα ετών, αφού εισήχθη στο νοσοκομείο με τραύμα στο κεφάλι.

«Ήμουν για αρκετές μέρες εκεί και έζησα την κόλαση, με βίασε με κάθε δυνατό τρόπο», είπε στον δικαστή.

Όπως αναφέρει η Daily mail, ο αδερφός του θυμήθηκε το περιστατικό, επιβεβαιώνοντας ότι ο Ντομινίκ είχε αναφέρει ότι τον άγγιξε ακατάλληλα ένας νοσοκόμος εκείνη την εποχή, αλλά δεν είχε πει ποτέ τίποτα για βιασμό.

Επιπλέον, αμφισβήτησε πλήρως την ιστορία του αδερφού του, λέγοντας ότι η μητέρα τους είχε κάνει έρευνες και διαπίστωσε ότι ήταν μόνο γυναίκες σε υπηρεσία εκείνη τη νύχτα.

Ο αδερφός του δεν πίστεψε ποτέ την ιστορία και είναι πεπεισμένος ότι ο Ντομινίκ την έχει φέρει ξανά στο προσκήνιο, προκειμένου να «θυματοποιήσει τον εαυτό του και να ελαχιστοποιήσει την ευθύνη του» για τα φρικτά εγκλήματα κατά της συζύγου του.

Ο βίαιος πατέρας του Ντομινίκ αναφέρθηκε επίσης ως πιθανή εξήγηση για το παιδικό τραύμα που τον κατέστρεψε, αλλά ο αδερφός του διαφωνεί με αυτή την εκδοχή των γεγονότων.

Επιμένει ότι οι γονείς του μάλωναν, αλλά μόνο σε μία περίπτωση σημειώθηκε σωματική βία.

Επίσης, αμφισβητείται ο ισχυρισμός του Ντομινίκ ότι έπρεπε να γίνει ηλεκτρολόγος, επειδή οι γονείς του έδωσαν όλα τα χρήματά τους για το πτυχίο ιατρικής του αδελφού του.

Ήταν ένας «μέτριος» μαθητής, σύμφωνα με τον αδερφό του, αν και αυτές οι αποκλίσεις στις αφηγήσεις τους για το παρελθόν θα μπορούσαν, φυσικά, να αποδοθούν σε κάποια αδερφική αντιπαλότητα.

Μετά από μια θητεία στο real estate, ο Ντομινίκ έγινε αντιπρόσωπος πωλήσεων για συναγερμούς πυρκαγιάς και εξοπλισμό υπολογιστών και, ενώ εργαζόταν σε μία από αυτές τις εταιρείες, γνώρισε τη Ζιζέλ το 1971.

Δύο χρόνια αργότερα παντρεύτηκαν σε ηλικία 21 ετών και οι δύο, ενώ τα παιδιά ακολούθησαν γρήγορα, δύο γιοι και μια κόρη, ο David, ο Florian και η Caroline.

Ήταν ένα πολύ αφοσιωμένο ζευγάρι, σύμφωνα με φίλους.

Ακόμα και η ίδια η Ζιζέλ έχει επιμείνει ότι ήταν ευτυχισμένοι και ότι ο σύζυγός της ήταν καλός άνθρωπος, ένας ισχυρισμός που υποστηρίζεται και από τα παιδιά τους.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν ήταν τέλεια, καθώς ο Ντομινίκ αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα.

Το 2001, μια εταιρεία ηλεκτρολογικών που δημιούργησε χρεοκόπησε, ενώ αυτός και η Ζιζέλ χώρισαν για να μην επηρεαστεί αυτή από το σχέδιο ρύθμισης των χρεών του.

Πιστεύεται ότι διατήρησαν τη σχέση τους κρυφά και το ζευγάρι παντρεύτηκε ξανά το 2007.

Ο αδερφός του μιλά επίσης για τον Ντομινίκ «που ζει πέρα από τις δυνατότητές του» και λέει ότι του δάνεισε 75.000 ευρώ, τα οποία δεν πήρε ποτέ πίσω.

Ωστόσο, ενώ ήξερε ότι ο μικρός του αδερφός δεν ήταν τέλειος, σοκαρίστηκε όπως όλοι όταν συνελήφθη και ήρθαν στο φως τα φρικτά εγκλήματά του.

Μάλιστα, παραδέχεται ότι ζήτησε βοήθεια από έναν θεραπευτή για να το αντιμετωπίσει.

«Δεν είναι εύκολο. Έπρεπε να αντιμετωπίσω τα γεγονότα: έχασα τον μικρό μου αδερφό», δήλωσε.

Τα εγκλήματα του Πελικό έλαβαν χώρα στο σπίτι της οικογένειας στο Mazan, ένα χωριό στους πρόποδες του Mont Ventoux, στο καταπράσινο καταφύγιο του Vaucluse.

Σύμφωνα με τους πιο κοντινούς του ανθρώπους, οι Πελικό ήταν μια ευτυχισμένη οικογένεια και το σπίτι τους ένας «παράδεισος».