Συνεχή αποστροφή προκαλούν οι αποκαλύψεις στη δίκη για τους βιασμούς που υφίστατο επί χρόνια η Ζιζέλ Πελικό από τον σύζυγό της, Ντομινίκ, ο οποίος τη νάρκωνε και έβαζε δεκάδες άλλους κακοποιητές να τη βιάζουν.

Ένας εξ αυτών, ο Ζαν Πιερ, 63 ετών, φέρεται ως «μιμητής» του Πελικό, ο οποίος αντέγραψε τη μέθοδό του, νάρκωσε και βίασε τη σύζυγό του.

Ο 63χρονος πρώην οδηγός φορτηγού αγροτικού συνεταιρισμού φέρεται, όπως αναφέρει η Guardian, να ήρθε σε επαφή με τον Πελικό μέσω ενός chatroom.

Ο Πελικό ήταν αυτός που τον προμήθευε με ηρεμιστικά, τα οποία ο Ζαν Πιερ χορήγησε στη σύζυγό του, για να τη ναρκώσει και ακολούθως να τη βιάσει.

Δώδεκα βιασμοί της συζύγου του Ζαν-Πιερ φέρεται να έχουν πραγματοποιηθεί μεταξύ 2015 και 2020. Ο 63χρονος δήλωσε στο δικαστήριο ότι έχει παραδεχτεί τις κατηγορίες.

Γνωρίστηκαν σε chatroom που ονομαζόταν «εν αγνοία της»

Αστυνομικοί δήλωσαν ότι ο Ζαν Πιερ τους είπε ότι γνώρισε τον Πελικό σε ένα chatroom που ονομαζόταν «εν αγνοία της», σε έναν ιστότοπο που έκτοτε έχει κλείσει, και του είχε ζητήσει να πάει στο σπίτι του, όταν θα νάρκωνε τη Ζιζέλ.

«Κάθε φορά που [ο Πελικό] ταξίδευε [εκεί], τον προμήθευε με το φάρμακο για την επόμενη φορά», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας. Ο δικηγόρος του Πελικό είπε στο δικαστήριο ότι ο εντολέας του είπε πως έδωσε στον Ζαν Πιερ το φάρμακο τέσσερις φορές.

Ο 32χρονος γιος του Ζαν Πιερ, από προηγούμενό του γάμο, δήλωσε: «Οι κατηγορίες είναι πολύ σοβαρές και νομίζω ότι το έχει συνειδητοποιήσει». Εκείνος αισθάνεται ότι είναι «βέβαιο» ότι ο Ζαν Πιερ χειραγωγήθηκε από τον Πελικό. «Πιστεύω ακράδαντα ότι αν δεν είχε συναντήσει αυτό το πρόσωπο, δεν θα είχε γίνει ποτέ τίποτα από όλα αυτά», είπε χαρακτηριστικά.

Δεκαοκτώ από τους 51 κατηγορούμενους βρίσκονται υπό κράτηση, συμπεριλαμβανομένων των Πελικό και Ζαν Πιερ, ενώ άλλοι 32 κατηγορούμενοι παρακολουθούν τη δίκη ως ελεύθεροι. Οι περισσότεροι θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών, εάν κριθούν ένοχοι για βιασμό κατά συναυτουργία.

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο.