«Σε μπελάδες» φαίνεται πως έβαλε τον Ντόναλντ Τραμπ η Κάμαλα Χάρις, η Δημοκρατική αντίπαλός του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, μετά το πρόσφατο ντιμπέιτ τους, σύμφωνα με το εξώφυλλο του περιοδικού «Time».

Το εξώφυλλο παρουσιάζει τον πρώην πρόεδρο σε μία κατηφόρα ενός γηπέδου γκολφ να έχει κολλήσει στην άμμο με το χαρακτηριστικό αυτοκινητάκι του αθλήματος.

«Πώς η Κάμαλα Χάρις έβγαλε εκτός πορείας τον Ντόναλντ Τραμπ», είναι το σχόλιο στην ανάρτηση.

Εντωμεταξύ, ο ισχυρισμός του Ντόναλντ Τραμπ ότι στο Σπρίνγκφιλντ του Οχάιο «οι μετανάστες τρώνε τα κατοικίδια, τις γάτες και τα σκυλιά, των κατοίκων» προκάλεσε πολλά χιουμοριστικά σχόλια. Οι παρουσιαστές στο ντιμπέιτ γρήγορα τον διόρθωσαν για τυπικούς λόγους και η υποψήφια των Δημοκρατικών τον κοιτούσε εμβρόντητη, αλλά χωρίς να το σχολιάσει, τη στιγμή που η θεματική ήταν το ζήτημα του μεταναστευτικού.

Ακολουθούν κάποια σχόλια στο Χ για την αναφορά του Τραμπ:

Σημειώνεται πως οι αποδόσεις του Ντόναλντ Τραμπ υποχώρησαν χθες στις στοιχηματικές πλατφόρμες, μετά την τηλεμαχία του με την Κάμαλα Χάρις, από την οποία πολλοί παρατηρητές θεωρούν ότι βγήκε χαμένος, ενώ ταυτόχρονα και η μετοχή του ομίλου του έπεφτε.

«Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να βγουν στη δημοσιότητα νέες δημοσκοπήσεις, αλλά η αρχική αντίδραση των bookmakers υποδηλώνει ότι η Χάρις είχε το πάνω χέρι στην τηλεμαχία απέναντι στον πρώην πρόεδρο Τραμπ», σχολίασαν οι αναλυτές της Brown Brothers Harriman.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών, που τις τελευταίες ημέρες υπολειπόταν του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου της, σύμφωνα με τη διαδικτυακή στοιχηματική πλατφόρμα Smarkets, πέρασε μπροστά. Γύρω στις 17:30 (ώρα Ελλάδας) χθες, η πιθανότητα εκλογικής επιτυχίας της ανερχόταν στο 51,2%, έναντι 48,1% για τον Τραμπ. Το πρωί της Τρίτης, ο πρώην πρόεδρος πιστωνόταν με 52,3% πιθανότητες νίκης στις εκλογές, έναντι μόνο 46,3% της Κάμαλα Χάρις.

Η πρώην γερουσιαστής από την Καλιφόρνια προηγείτο επίσης και στις στοιχηματικές πλατφόρμες Bovada και Bet365. «Αν η τάση αυτή συνεχιστεί, η Δημοκρατική υποψήφια θα είναι το φαβορί για να κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου», εκτίμησε χθες η βρετανική Bet365.

Εξάλλου, αμέσως μετά την τηλεμαχία, η μετοχή του ομίλου μέσων ενημέρωσης του Τραμπ, Trump Media and Technology Group (TMTG), υποχωρούσε κατά 12,27%. Από τις 26 Μαρτίου η μετοχή της TMTG έχει χάσει σχεδόν το 80% της αξίας της. Οι επενδυτές απομακρύνθηκαν σταδιακά από τον όμιλο, αφού ο Ντόναλντ Τραμπ άρχισε και πάλι να αναρτά μηνύματα στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) που είναι ανταγωνιστική της δικής του Truth Social. Είχαν πάρει, επίσης, αποστάσεις από τον όμιλο, αφότου αποχώρησε από την προεδρική κούρσα ο Τζο Μπάιντεν και τη θέση του πήρε η Κάμαλα Χάρις.