Τουλάχιστον 13 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν από ισραηλινά πλήγματα σε κέντρο ελέγχου της Χαμάς σε σχολείο που φιλοξενεί πρόσφυγες στη Γάζα, μετέδωσε νωρίς το Σάββατο το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Παλαιστινιακής Αρχής WAFA.



Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «πραγματοποίησε ένα ακριβές πλήγμα κατά τρομοκρατών που δρούσαν μέσα σε ένα κέντρο διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς… ενσωματωμένο μέσα σε ένα συγκρότημα που προηγουμένως λειτουργούσε ως το σχολείο “Χαλιμά αλ-Σα’ντίγια” στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας».

Την 20ή Αυγούστου, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι έπληξε επίσης «κέντρο διοίκησης» της Χαμάς στην πόλη της Γάζας, όμως σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές στόχος ήταν σχολικό κτίριο που φιλοξενούσε εκατοντάδες εκτοπισμένους. Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Το Ισραήλ λέει πως πλήττει σχολικές υποδομές διότι χρησιμοποιούνται από τη Χαμάς, κατηγορώντας το παλαιστινιακό κίνημα πως χρησιμοποιεί άμαχους ως ανθρώπινες ασπίδες. Το παλαιστινιακό κίνημα το διαψεύδει.