Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δήλωσαν πως πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή εναντίον ομάδας στελεχών της Χαμάς σε αίθουσα διοίκησης που ήταν ενσωματωμένη σε ένα πρώην σχολείο στην πόλη της Γάζας.

Σύμφωνα με τον στρατό, η Χαμάς χρησιμοποιούσε το σχολείο Χαλίμα αλ Σαντία στη γειτονιά Σέιχ Ραντβάν της πόλης της Γάζας για να σχεδιάζει και να πραγματοποιεί επιθέσεις εναντίον στρατευμάτων και του Ισραήλ όπως αναφέρει η ιστοσελίδα timesofisrael.com.

Παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν αρκετές απώλειες από το χτύπημα.

Για τον περιορισμό της βλάβης των αμάχων στο χτύπημα, οι IDF λένε ότι έλαβαν «πολλά μέτρα», συμπεριλαμβανομένης της χρήσης πυρομαχικών ακριβείας, της εναέριας επιτήρησης και άλλων πληροφοριών.

«Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς παραβιάζει συστηματικά το διεθνές δίκαιο, εκμεταλλευόμενη βάναυσα τα πολιτικά ιδρύματα και τον πληθυσμό ως ανθρώπινη ασπίδα για τρομοκρατική δραστηριότητα», προσθέτει ο στρατός.

Τους τελευταίους μήνες, δεκάδες αεροπορικές επιδρομές έχουν πραγματοποιηθεί εναντίον εγκαταστάσεων της Χαμάς που είναι ενσωματωμένες μέσα σε σχολεία και άλλους χώρους που χρησιμοποιούνται ως καταφύγια για τους αμάχους, σύμφωνα με τους IDF.