Αντιμέτωπη με την κατηγορία κακοποίησης παιδιού βρίσκεται μια μητέρα που άφησε επίτηδες το μωρό της στο αμάξι μέσα στη ζέστη, ώστε να πάει σε πανηγύρι και να κάνει ιππασία.

Η 40χρονη Cara Dugan από τη Νεμπράσκα πρέπει να δώσει μάχη για να δει ξανά το παιδί της, καθώς οι Αρχές της αφαίρεσαν την επιμέλεια του τριών μηνών βρέφους της χωρίς δεύτερη κουβέντα.

νεμπρασκα
Η Cara Dugan

Το περιστατικό έγινε στις 24 Αυγούστου στην κομητεία Merrick κατά τη διάρκεια του τοπικού πανηγυριού. Περίπου στις 12 το μεσημέρι η Dugan έφτασε στον χώρο που διεξαγόταν η γιορτή και πάρκαρε σε ένα κοντινό πάρκινγκ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, άφησε το μωρό στα πίσω καθίσματα και άνοιξε ελάχιστα το παράθυρο, τη στιγμή που το θερμόμετρο έδειχνε τουλάχιστον 33 βαθμούς Κελσίου. Στη συνέχεια, πήγε στο πανηγύρι, για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό ιππασίας.

νεμπρασκα
Ο χώρος που διαδραματίστηκε το περιστατικό

Περίπου μία ώρα μετά, ένας από τους συμμετέχοντες, ονόματι Edgar Estrada, καβάλησε το άλογο του και βγήκε στον δρόμο που ήταν άδειος, ώστε να κάνει ζέσταμα. Τότε, άκουσε έναν ήχο, που του θύμισε κλάμα μωρού και άρχισε να ερευνά την περιοχή. Σιγά-σιγά κατευθύνθηκε στον χώρο του πάρκινγκ και βρήκε το παιδί μέσα στο αμάξι.

νεμπρασκα
Ο Edgar Estrada που έσωσε το παιδί

Τυλίγοντας την μπλούζα γύρω από το χέρι του, έσπασε το παράθυρο και έβγαλε το παιδί από το όχημα, ενώ ειδοποίησε την αστυνομία. Μάλιστα, οι διοργανωτές του ιππικού διαγωνισμού ενημέρωσαν από ηχεία για το περιστατικό, αλλά η Dugan δεν έδωσε σημασία.

Λίγη ώρα αργότερα και εφόσον ο διαγωνισμός καθυστερούσε να ξεκινήσει, η γυναίκα πήγε στο αυτοκίνητό της για να δει το παιδί ή να φύγει. Εκεί η αστυνομία της πέρασε χειροπέδες και πλέον είναι αντιμέτωπη με φυλάκιση, σε περίπτωση που κριθεί ένοχη για κακοποίηση παιδιού.