«Είμαι τόσο χαρούμενος που είμαι σπίτι», είχε γράψει ο Μορβίλο στο LinkedIn μετά τη 12ετή δικαστική μάχη του Μάικ Λιντς, την οποία κέρδισαν.

Αποδείχθηκε ότι αυτή η δημοσίευση θα ήταν μια από τις τελευταίες του δικηγόρου πριν από τις διακοπές με τον Λιντς για να γιορτάσουν την αθώωση του μεγιστάνα, οι οποίες μετατράπηκαν σε τραγωδία. Τα ξημερώματα της Δευτέρας, το πολυτελές γιοτ Bayesian της οικογένειας Λιντς βυθίστηκε στα ανοιχτά της Σικελίας. Ταπτώματα των Λιντς, Μορβίλο και της συζύγου του Νέντα ήταν μεταξύ των σορών που ανασύσθηκαν από τον βυθό της θάλασσας.

Η 59χρονη Μορβίλο, μέλος μιας διάσημης δυναστείας δικαστών της Νέας Υόρκης.

Για τον Μορβίλο αυτό το ταξίδι ήταν το επισφράγισμα για μια δουλειά που διήρκησε πάνω από μια δεκαετία, στην οποία ηγήθηκε της υπεράσπισης σε μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις απάτης της Σίλικον Βάλεϊ.

Ο Μορβίλο ενεπλάκη στην υπόθεση το 2012 όταν ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Autonomy κατηγορήθηκε για ψευδή διόγκωση εσόδων στην βρετανική εταιρείας λογισμικού πριν από την πώλησης της για 11 δισεκατομμύρια δολάρια στην Hewlett-Packard το 2011.

«Πέρασε ένα σημαντικό μέρος της υπόλοιπης ζωής μου αναπηδώντας μεταξύ Λονδίνου και τη Νέα Υόρκη», είχε δηλώσει.

Επί σειρά ετών συνεργάτης του μετά την τραγωδία στη Σικελία είχε δηλώσει στους Financial Times «συντετριμμένος και σοκαρισμένος». Περιέγραψε τον Μορβίλο ως έναν «υπέροχο δικηγόρο» που ήταν «στην κορυφή του κόσμου» πριν από το ταξίδι.