Ο στρατός της Ουκρανίας διέρρευσε βίντεο από τις επιχειρήσεις στη Ρωσία, όπου διακρίνονται στιγμές που καταστρέφονται ρωσικές γέφυρες με τη χρήση αμερικανικών όπλων, που έχει προμηθευτεί το Κίεβο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποιούν αμερικανικά συστήματα πυροβολικού HIMARS για την καταστροφή των γεφυρών και άλλων.

Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποίησε τους παραπάνω δυτικούς πυραύλους, ώστε να καταστρέψει γέφυρα πάνω από τον ποταμό Σέιμ στην περιοχή Γκλούσκοβο.

Μέχρι στιγμής υπολογίζεται πως έχουν καταστραφεί τρεις γέφυρες στο Κουρσκ της Ρωσίας, με στόχο να σταματήσει ο ανεφοδιασμός του ρωσικού στρατού.

Ο εκτελών χρέη κυβερνήτη της περιοχής του Κουρσκ, Αλεξέι Σμιρνόφ, τόνισε ότι η κατάσταση στην περιοχή παραμένει δύσκολη και ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας ελέγχουν επί του παρόντος 28 οικισμούς, στους οποίους ζουν περίπου 2.000 άνθρωποι.

Με βάση τον ίδιο, περίπου 121.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή του Κουρσκ μέχρι στιγμής. Υποστήριξε, επίσης, ότι στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι HIMARS (σύστημα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης), τους οποίους έχουν προμηθεύσει στην Ουκρανία οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με αναφορές τοπικών ρωσικών μέσων ενημέρωσης, που δεν μπορούν να επαληθευτούν ανεξάρτητα.