Ορθόδοξοι ιερείς έφεραν μια εικόνα στον τόπο όπου εκδηλώθηκε μια τεράστια πυρκαγιά σε αποθήκη καυσίμων στη νότια Ρωσία, η οποία προκλήθηκε από επίθεση ουκρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, με την ελπίδα ότι θα βοηθήσει να τιθασευτούν οι φλόγες, όπως ανακοίνωσε σήμερα η τοπική επισκοπή.

Η εικόνα της Καιόμενης Βάτου θεωρείται από τους Χριστιανούς στη Ρωσία ως ένα φυλαχτό κατά της φωτιάς.

Η τεράστια πυρκαγιά στην αποθήκη καυσίμων στο Προλετάρσκ του Ροστόφ μαίνεται από την Κυριακή, παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών να τη θέσουν υπό έλεγχο.
Περίπου 20 από τις 70 δεξαμενές αποθήκευσης φλέγονταν, όπως αναφέρθηκε χθες σε ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου «RIA», που επικαλέστηκε τον επικεφαλής της τοπικής διοίκησης, Βαλέρι Γκόρνιχ. Περισσότεροι από 500 πυροσβέστες συμμετέχουν στο έργο της κατάσβεσης, όπως δήλωσε στο πρακτορείο «TASS» ο Γκόρνιχ.

Μια φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα δείχνει δύο ορθόδοξους ιερείς να στέκονται σε έναν αγρό, αριστερά και δεξιά από ένα ξύλινο βάθρο, και να κρατούν μια μεγάλη εικόνα, καθώς ένα πυκνό νέφος μαύρου και γκρι καπνού υψώνεται προς τον ουρανό από την αποθήκη που βρίσκεται πίσω τους.

«Οι (ιερείς) μιλούσαν με τους πυροσβέστες και ευλογούσαν όλο τον πυροσβεστικό εξοπλισμό», δήλωσε στο Reuters ο τοπικός έπαρχος του Βολγκοντόνσκ σε δήλωση του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν διαμαρτυρηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το πόσο μολυσμένος έχει γίνει ο αέρας λόγω της πυρκαγιάς. Οι Αρχές δήλωσαν ότι το επίπεδο των επιβλαβών ουσιών στον αέρα είναι εντός των επιτρεπόμενων ορίων.

Ο περιφερειάρχης Βασίλι Γκόλουμπεφ είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι 41 πυροσβέστες είχαν ζητήσει ιατρική περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένων πέντε που είχαν ανάγκη από επείγουσα ιατρική περίθαλψη.

Πηγή: ΑΠΕ