Καλά στην υγεία τους είναι τα 25 μέλη του πληρώματος του υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιου πετρελαϊκών προϊόντων «Sounion» που διαχειρίζεται η Delta Tankers και το οποίο δέχτηκε επίθεση με βλήματα από δύο μικρά σκάφη στην Ερυθρά Θάλασσα, στα ανοιχτά της Υεμένης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το λιμενικό σώμα το πλοίο, που έχει ακινητοποιηθεί, δεν έχει ελληνικό πλήρωμα, ενώ έχει υποστεί μικρές υλικές ζημιές. Επίσης, πηγές αναφέρουν ότι στο πλοίο επέβαινε ένοπλη ασφάλεια και υπήρξε σύντομη ανταλλαγή πυρών.

«Το πλοίο ανέφερε πως το πλησίασαν δύο μικρά σκάφη με περίπου 15 επιβαίνοντες, καθώς και μια σύντομη ανταλλαγή πυρών μικρών όπλων», ανακοίνωσε η UKMTO.

Σύμφωνα με τη βρετανική υπηρεσία για την ασφάλεια του θαλάσσιου εμπορίου, UKMTO, το επεισόδιο σημειώθηκε σε απόσταση 77 ναυτικών μιλίων δυτικά του λιμανιού Χοντέιντα της Υεμένης.

Η βρετανική εταιρεία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, Ambrey, ανέφερε ένα ακόμα επεισόδιο στην ίδια περιοχή, χωρίς όμως να ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ