Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα οι δύτες προσπαθούν να φτάσουν στην καμπίνα του σούπερ γιοτ Bayesian που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Σικελίας, βοηθούμενοι από τηλεκατευθυνόμενα οχήματα που μπορούν να λειτουργούν στον βυθό για πολύ περισσότερο χρόνο από τους ίδιους τους διασώστες.

Δεν είναι πλέον επιζώντες που προσπαθούν να βρουν, αλλά τα πτώματα, όπως γράφει το BBC, των έξι αγνοούμενων επιβατών, που πιθανότατα κοιμόντουσαν μέσα στο πλοίο, όταν αυτό χτυπήθηκε από μια νεροποντή που έμοιαζε με ανεμοστρόβιλο και το βύθισε στο νερό.

Ο δρ Φάμπιο Τζένκο, από τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών του Παλέρμο, περιέθαλψε τους 15 επιζώντες όταν μεταφέρθηκαν στην ξηρά. Η λέξη που όλοι οι τραυματίες επαναλάμβαναν συνεχώς ήταν το σκοτάδι. Το σκοτάδι που όλοι βίωσαν κατά τη διάρκεια του ναυαγίου.

Μίλησαν για περίπου πέντε λεπτά, από τη στιγμή που το γιοτ ανασηκώθηκε, ανυψώθηκε από τα κύματα της θάλασσας, μέχρι να βυθιστεί.

Βρετανοί ερευνητές βρίσκονται στη Σικελία και εργάζονται για να αξιολογήσουν την καταστροφή και το κατά πόσον είχαν ληφθεί μέτρα επί του σκάφους για τον μετριασμό των ακραίων καιρικών συνθηκών, όπως το κλείσιμο των καταπακτών: όλα μυστικά που το Bayesian μπορεί να πήρε μαζί του στον βυθό του ωκεανού.

Τα ονόματα των έξι αγνοούμενων επιβατών

Έξι άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται μετά τη βύθιση του πολυτελούς γιοτ στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας, μεταξύ των οποίων ένας πατέρας και μια κόρη και δύο παντρεμένα ζευγάρια.

Πρόκειται για τους εξής: Ο βρετανός επιχειρηματίας, Μάικ Λιντς, ο οποίος βοήθησε στην ίδρυση της Cambridge Neurodynamics και είναι συνιδρυτής της εταιρείας Autonomy.

Η κόρη του, Χάνα Λιντς, 18χρονη φοιτήτρια.

Ο Τζόναθαν Μπλούμερ, πρόεδρος της Morgan Stanley Bank International. Η σύζυγός του, Τζούντι Μπλούμερ.

Ο Κρις Μορβίλο, εταίρος της δικηγορικής εταιρείας Clifford Chance. Η σύζυγός του, Νέδα Μορβίλο, σχεδιάστρια κοσμημάτων.

Χθες, η σορός ενός άνδρα ανασύρθηκε κοντά στο βυθισμένο γιοτ και πιστεύεται ότι είναι του Ρεκάλντο Τόμας, ενός Καναδο-Αντιγκουανού και σεφ του σκάφους. Οι φίλοι του τον περιγράφουν, κάνοντας λόγο για «ένα χαμόγελο που φώτιζε το δωμάτιο».