Οι δύο Γάλλοι πιλότοι που αγνοούνταν βρέθηκαν νεκροί μετά από σύγκρουση των Rafale τους στον αέρα στην ανατολική Γαλλία, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν.

Ένας πιλότος εκτινάχθηκε από το αεροσκάφος του μετά τη σύγκρουση στα βορειοανατολικά της Γαλλίας, αλλά οι αρχές ξεκίνησαν απεγνωσμένη έρευνα για τον εντοπισμό ενός αγνοούμενου εκπαιδευτή και ενός μαθητευόμενου πιλότου στο δεύτερο αεροσκάφος.

«Μαθαίνουμε με θλίψη για τον θάνατο του Λοχαγού Σεμπαστιάν Μαμπίρ και του Ανθυπολοχαγού Ματίς Λοράνς σε ένα αεροπορικό ατύχημα κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής αποστολής με Rafale», έγραψε ο Μακρόν στην πλατφόρμα «Χ», πρώην Twitter.

«Το έθνος συμμερίζεται τη θλίψη των οικογενειών τους και των αδελφών τους στα όπλα στην Αεροπορική Βάση 113 στο Σεντ-Ντιζιέ» στην ανατολική Γαλλία, πρόσθεσε.

Διεξάγονταν εντατικές έρευνες μετά τη σύγκρουση των δυο μαχητικών, σε τομέα της Κολομπί λε Μπελ (Λορένη). Τρίτος πιλότος, στα χειριστήρια του άλλου αεροσκάφους, μπόρεσε να κάνει χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματός του κι είναι σώος.