Ελικόπτερο που εκτελούσε «μη εξουσιοδοτημένη» πτήση συνετρίβη σήμερα στη στέγη ξενοδοχείου στην τουριστική πόλη Κερνς της βόρειας Αυστραλίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο πιλότος του και να απομακρυνθούν εκατοντάδες ένοικοι του ξενοδοχείου, έγινε γνωστό από τις αρχές.

Διασώστες κλήθηκαν σήμερα γύρω στις 2 π.μ. (τοπική ώρα, 19:00 της Κυριακής ώρα Ελλάδας) αφού ένα δικινητήριο ελικόπτερο συνετρίβη στη στέγη του ξενοδοχείου, προκαλώντας πυρκαγιά και την απομάκρυνση των ενοίκων, ανέφερε σε δήλωσή της η αστυνομία της πολιτείας Κουίνσλαντ.

Η αστυνομία πρόσθεσε πως ο πιλότος πήρε το ελικόπτερο από το υπόστεγό του για μια «μη εξουσιοδοτημένη πτήση», αλλά δεν επεκτάθηκε. Ο πιλότος, ο οποίος δεν έχει ακόμα αναγνωρισθεί, βρέθηκε νεκρός επιτόπου.

Το ελικόπτερο συνετρίβη στο ξενοδοχείο Double Tree Hotel της εταιρείας Hilton στο Κερνς, σύμφωνα με αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης.

Δύο πελάτες του ξενοδοχείου, ένας άνδρας στα 80 του και μια γυναίκα στα 70 της, πήραν εξιτήριο αφού είχαν προηγουμένως μεταφερθεί στο νοσοκομείο, μετέδωσε το δίκτυο ABC, προσθέτοντας ότι δύο έλικες αποκολλήθηκαν από το αεροσκάφος και ο ένας έπεσε στην πισίνα του ξενοδοχείου.

Η εταιρεία Nautilus Aviation, στην οποία ανήκει το ελικόπτερο, ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την έρευνα της αστυνομίας.