Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα ανεχθούν επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στρατευμάτων στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν, μετά τα πυρά πυραύλων στο Ιράκ που τραυμάτισαν επτά Αμερικανούς.

Η επίθεση της Δευτέρας ήταν η τρίτη μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες στη βάση Άιν αλ Άσαντ στο δυτικό Ιράκ, η οποία φιλοξενεί αμερικανικά στρατεύματα καθώς και άλλο προσωπικό του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

«Μην κάνετε κανένα λάθος, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα ανεχθούν επιθέσεις εναντίον του προσωπικού μας στην περιοχή», δήλωσε ο Όστιν σε συνέντευξη Τύπου στην Ανάπολη.

Αξιωματούχος της αμερικανικής άμυνας δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι από την επίθεση τραυματίστηκαν πέντε Αμερικανοί στρατιωτικοί και δύο εργολάβοι, οι οποίοι βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση.

Μια προηγούμενη ανακοίνωση του Πενταγώνου σχετικά με μια κλήση μεταξύ του Όστιν και του ισραηλινού ομολόγου του Γιοάβ Γκάλαντ περιέγραφε τα πυρά με ρουκέτες ως «επίθεση παραστρατιωτικών οργανώσεων που πρόσκεινται στο Ιράν εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων» και ανέφερε ότι οι δύο συμφώνησαν ότι «σηματοδοτεί μια επικίνδυνη κλιμάκωση».

Ο Όστιν τονίζει πως το Πεντάγωνο είναι σίγουρο ότι η επίθεση κατευθύνθηκε από πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν.