Νέες απειλές εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης, μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, χωρίς, ωστόσο, να αναφερθεί σε αυτή.

Όπως είπε, το Ισραήλ βρίσκεται σε υπαρξιακό πόλεμο εναντίον του Ιράν και του άξονά του. «Δύσκολες μέρες είναι μπροστά μας», είπε.

Ο Νετανιάχου, σύμφωνα με την «Times of Israel», ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες το Ισραήλ έχει καταφέρει συντριπτικά πλήγματα στους τρεις κύριους εχθρούς του, τους Χούθι, τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ.

Αναφέρθηκε δε συγκεκριμένα στο χτύπημα στον στρατιωτικό ηγέτη της Χαμάς, Μοχάμεντ Ντέιφ, στη Γάζα πριν από αρκετές εβδομάδες, το πρόσφατο χτύπημα στο λιμάνι Χοντέιντα στην Υεμένη και τη χθεσινοβραδινή επίθεση με στόχο τον Φουάντ Σουκρ, τον οποίο αποκάλεσε «επιτελάρχη της Χεζμπολάχ». Ωστόσο, δεν μίλησε για τη δολοφονία του επικεφαλής της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, νωρίς σήμερα το πρωί, για την οποία το Ισραήλ τηρεί σιγή ιχθύος.

Ο Νετανιάχου είπε ότι ο Σουκρ ήταν άμεσα υπεύθυνος για τη δολοφονία 12 παιδιών στα Υψίπεδα του Γκολάν και για επιθέσεις στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ. «Ξεκαθαρίσαμε τους λογαριασμούς μας μαζί του και θα ξεκαθαρίσουμε τους λογαριασμούς μας με οποιονδήποτε μας βλάψει. Όλοι όσοι στοχεύουν τα παιδιά μας, όλοι όσοι δολοφονούν τους πολίτες μας, όλοι όσοι βλάπτουν τη χώρα μας, καθόρισαν τη μοίρα τους», προειδοποίησε και υποσχέθηκε «βαρύ τίμημα για κάθε επίθεση» κατά του Ισραήλ.

«Είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο και θα σταθούμε ενωμένοι και αποφασισμένοι απέναντι σε κάθε απειλή»

«Μετά το χτύπημα στη Βηρυτό, απειλές ακούγονται από παντού», είπε ο Νετανιάχου και προειδοποίησε: «Είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο και θα σταθούμε ενωμένοι και αποφασισμένοι απέναντι σε κάθε απειλή».

Ο Νετανιάχου επανέλαβε ότι ο πόλεμος θα πάρει χρόνο και απαιτεί αντοχή από τους πολίτες του Ισραήλ.

Ανέφερε ότι εδώ και αρκετό καιρό δέχεται πιέσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό να τερματίσει τον πόλεμο. «Δεν ενέδωσα σε αυτές τις φωνές τότε και δεν ενδίδω και τώρα», τονίζει.

Όπως υποστήριξε, αν είχε υποχωρήσει στις πιέσεις, το Ισραήλ δεν θα είχε εξουδετερώσει ηγέτες και μαχητές της Χαμάς, δεν θα είχε καταστρέψει υποδομές, δεν θα είχε καταλάβει τη συνοριακή περιοχή Γάζας-Αιγύπτου, ούτε «θα είχε δημιουργήσει τις συνθήκες που μας φέρνουν πιο κοντά σε όρους που όχι μόνο θα φέρουν πίσω τους ομήρους μας αλλά και θα μας επιτρέψουν να επιτύχουμε όλους τους πολεμικούς μας στόχους».

«Όλα τα επιτεύγματα των τελευταίων μηνών επιτεύχθηκαν, επειδή δεν υποχωρήσαμε και επειδή πήραμε γενναίες αποφάσεις μπροστά σε μεγάλη πίεση στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Και σας λέω ότι δεν ήταν εύκολο», τόνισε ο Νετανιάχου.

«Μαζί θα αγωνιστούμε και με τη βοήθεια του Θεού μαζί θα νικήσουμε», κατέληξε.