Το FBI «δεν είχε καμία πληροφορία για τον δράστη» πριν από την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ, τόνισε ο διευθυντής της υπηρεσίας, Κρίστοφερ Ρέι, ο οποίος καταθέτει μετά την απόπειρα δολοφονίας του πρώην αμερικανού προέδρου.

Τα ερωτήματα για τα κενά ασφαλείας στην προεκλογική ομιλία του Τραμπ έχουν οδηγήσει πολλές υπηρεσίες ασφαλείας να καλούνται να δώσουν απαντήσεις.

Στην κατάθεσή του ο διευθυντής του FBI αμφισβήτησε το κατά πόσον ο Ντόναλντ Τραμπ χτυπήθηκε από σφαίρα. «Mε σεβασμό στον πρώην πρόεδρο Τραμπ υπάρχουν κάποια ερωτήματα σχετικά με το αν πρόκειται για σφαίρα ή θραύσμα που χτύπησε το αυτί του», δήλωσε.

«Δεν ξέρω αυτή τη στιγμή αν η σφαίρα αυτή, εκτός του ότι προκάλεσε το γδάρσιμο, θα μπορούσε να είχε προσγειωθεί κάπου αλλού», συμπλήρωσε.

Μελετούσε τη δολοφονία JFK ο δράστης της απόπειρας κατά Τραμπ

«Ένα από τα πράγματα που μπορώ να μοιραστώ εδώ σήμερα και δεν έχει κοινοποιηθεί είναι ότι μόλις τις τελευταίες δύο ημέρες, στις 6 Ιουλίου, διαπιστώσαμε μέσα από μια ανασκόπηση, μια ανάλυση ενός φορητού υπολογιστή στο πλαίσιο της έρευνας σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας [Τραμπ], ότι ο δράστης είχε κάνει μια αναζήτηση στο Google, για το “πόσο μακριά ήταν ο Όσβαλντ από τον Κένεντι”».

Όπως κατέθεσε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή που εξετάζει τις παραλείψεις των δυνάμεων επιβολής του νόμου στο εν λόγω συμβάν ο διευθυντής του FBI, ο δράστης της απόπειρας αναζητούσε πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με τη δολοφονία του Τζον Κένεντι, τον Νοέμβριο του 1963, στο Ντάλας του Τέξας.

Ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς οπλισμένος με ημιαυτόματο τουφέκι έριξε το Σάββατο 13 Ιουλίου αρκετούς πυροβολισμούς κατά του Τραμπ από τη στέγη ενός κτιρίου, που απείχε μόλις περίπου 150 μέτρα από το σημείο στο οποίο βρισκόταν ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία, σε προεκλογική συγκέντρωση στην κομητεία Μπάτλερ, κοντά στο Πίτσμπουργκ της Πενσιλβάνια. Εξουδετερώθηκε αμέσως από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ο Όσβαλντ είχε πυροβολήσει τον JFK τον Νοέμβριο του 1963 από μια βιβλιοθήκη που έβλεπε τον δρόμο από τον οποίο περνούσε η αυτοκινητοπομπή του τότε προέδρου.

Υπενθυμίζεται ότι η διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών, Κίμπερλι Τσίτλε, παραιτήθηκε λόγω των παραλείψεων στην απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ.