Υψηλό τριετίας «χτυπούν« οι εργατικοί στη Βρετανία, καθώς η στήριξη προς το αντιπολιτευόμενο κόμμα αυξήθηκε κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες κι έφθασε στο 43%, ενώ για τους Τόρις μειώθηκε κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες κι έπεσε στο 33%, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο που ανήλθαν στην εξουσία.

Οι εταίροι στον υπό τους Τόρις κυβερνητικό συνασπισμό, Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, αύξησαν από τον περασμένο μήνα το ποσοστό αποδοχής που είχαν -το χαμηλότερο των τελευταίων δύο ετών- κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες στο 13%.

Το ποσοστό αποδοχής του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον- ηγέτη των Συντηρητικών- βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από το Μάιο που ανέλαβε την πρωθυπουργία.

Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα δύο ημέρες νωρίτερα έδειξαν ύφεση 0,5% της βρετανικής οικονομίας κατά τους τρεις τελευταίους μήνες του 2010, κλονίζοντας την πίστη των ψηφοφόρων απέναντι στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι το 53% των ψηφοφόρων πιστεύει ότι η κατάσταση της οικονομίας θα επιδεινωθεί κατά τους επόμενους 12 μήνες, σε σύγκριση με 24% που θεωρούν ότι θα βελτιωθεί- η πιο απαισιόδοξη εικόνα από τον Μάρτιο του 2009.

Η πτώση της δημοτικότητας των Συντηρητικών μπορεί να αποδειχτεί δυσοίωνη για το κόμμα στις τοπικές εκλογές του Μαϊου, που θα είναι μία κρίσιμη δοκιμασία για την κυβέρνηση.