Όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τυνησίας, η κυβέρνηση ζήτησε τη συνδρομή της Ιντερπόλ ώστε να εντοπιστούν και να συλληφθούν ο πρώην πρόεδρος της χώρας Μπεν Άλι, η σύζυγός του Λέιλα Τράμπελσι και άλλα μέλη της οικογένειάς του.

Οι αρχές της Τυνησίας θέλουν να δικάσουν τον Μπεν Άλι για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, καθώς και για τη μεταφορά συναλλαγματικών αποθεμάτων της χώρας σε προσωπικούς του τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, διευκρίνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Λάσχαρ Κάρουι Σέμπι.

Αποκάλυψε μάλιστα, πως έξι μέλη της προεδρικής φρουράς του πρώην προέδρου θα δικαστούν για υποκίνηση βίας μετά την πτώση του Μπεν Άλι από την εξουσία.

Νωρίτερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Τύνιδα, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι από τη στιγμή της ανατροπής του Μπεν Άλι, και το χάος που ακολούθησε, περίπου 11.000 κρατούμενοι απέδρασαν από τις φυλακές της χώρας! Είπε ακόμα πως 71 φυλακισμένοι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια των ταραχών, από τους οποίους οι 48 στην πυρκαγιά που ξέσπασε σε σωφρονιστικό κατάστημα στην Μοναστίρ, στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Ο υπουργός Δικαιοσύνης… κάλεσε μάλιστα τους 9.500 φυγάδες «να επιστρέψουν» στα κελιά.

Τέλος, σημείωσε πως 2.460 φυλακισμένοι απελευθερώθηκαν μετά την πτώση του Μπεν Άλι, χωρίς να διευκρινίζει πόσοι εξ’ αυτών ήταν πολιτικοί κρατούμενοι.