Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ βγήκε από νοσοκομείο όπου του προσφέρθηκαν φροντίδες μετά τον τραυματισμό του από σφαίρα στο δεξί αυτί χθες Σάββατο, 13/7 κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στην πολιτεία Πενσιλβάνια (βορειοανατολικά), μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέδωσε ανακοίνωση μετά τους πυροβολισμούς στη συγκέντρωση του στην Πενσυλβάνια. Ο πρώην πρόεδρος και νυν υποψήφιος δήλωσε ότι «πυροβολήθηκε στο πάνω μέρος του δεξιού μου αυτιού και υπήρξε μεγάλη αιμορραγία».

Στην ανάρτηση στον ιστότοπό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Truth Social, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τις μυστικές υπηρεσίες και τις αστυνομικές αρχές για την «ταχεία ανταπόκρισή τους». «Το πιο σημαντικό, θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του ατόμου που βρισκόταν στη συγκέντρωση και σκοτώθηκε, καθώς και στην οικογένεια ενός άλλου ατόμου που τραυματίστηκε σοβαρά» συμπλήρωσε.

Ο κ. Τραμπ συνέχισε: «Είναι απίστευτο ότι μια τέτοια πράξη μπορεί να λάβει χώρα στη χώρα μας».

Πυροβολήθηκα με μια σφαίρα που διαπέρασε το πάνω μέρος του δεξιού μου αυτιού. Κατάλαβα αμέσως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, καθώς άκουσα έναν ήχο σφυρίγματος, πυροβολισμούς και αμέσως ένιωσα τη σφαίρα να διαπερνά το δέρμα.

Υπήρξε μεγάλη αιμορραγία, οπότε κατάλαβα τότε τι συνέβαινε».