Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία του ανθρώπου που ξεκλήρισε με βαλλίστρα την οικογένεια του σχολιαστή αγώνων του BBC, Τζον Χαντ. Πρόκειται για τον πρώην φίλο της μικρής κόρης του σχολιαστή.

Δράστης της τριπλής δολοφονίας είναι ο εικοσιεξάχρονος Kyle Clifford, που διατηρούσε στο παρελθόν σχέση με την συνομήλική του, Λουίζ Χαντ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό το κίνητρο του μακελειού, στο οποίο ο άνδρας σκότωσε τη γυναίκα του Χαντ (Κάρολ, 61 ετών) και τις δύο κόρες τους (Χάνα, 28 και Λουίζ, 26), χρησιμοποιώντας μια βαλλίστρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τζον Χαντ επιστρέφοντας σπίτι αντίκρισε την οικογένειά του βαριά τραυματισμένη, ενώ οι τρεις γυναίκες φέρεται να ήταν δεμένες.

Ο 26χρονος Kyle Clifford, πρώην σύντροφος της Λουίζ Χαντ

Από τη στιγμή που ο Χάντ ειδοποίησε τις αρμόδιες αρχές, το ασθενοφόρο έσπευσε άμεσα στο σημείο και τις μετέφερε στο νοσοκομείο, αλλά και οι τρεις εξέπνευσαν λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων τους.

Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη

Πλέον, οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δολοφόνου, προειδοποιώντας τον κόσμο να μην τον πλησιάσει αν τον δει, καθώς πιστεύεται ότι είναι βαριά οπλισμένος και πιθανώς κουβαλάει κι άλλα όπλα πέρα από τη βαλλίστρα.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Χερτφορντσάιρ, Τζον Σίμπσον, οι ερευνητές εκτιμούν ότι η επίθεση ήταν «στοχευμένη» εναντίον των θυμάτων.

Απευθυνόμενος στον ύποπτο, τον κάλεσε να «έλθει σε επικοινωνία με την Αστυνομία».

Η υπουργός Εσωτερικών, Ιβέτ Κούπερ, χαρακτήρισε, σε ανάρτησή της στο «Χ», αυτή την επίθεση «βαθιά σοκαριστική».

Η κατοχή μιας βαλλίστρας δεν απαιτεί την έκδοση συγκεκριμένης άδειας στη Βρετανία, όμως είναι παράνομο να μεταφέρει κανείς ένα τέτοιο όπλο δημοσίως, χωρίς κάποιο λογικό κίνητρο.