Με υπόθεση από τις «οικογενειακές ιστορίες» άρχισε να ομοιάζει η παρούσα συνθήκη στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ, μετά την πρόθεση των Δημοκρατικών να αντικαταστήσουν τον Τζο Μπάιντεν με τον πρώην σύζυγο της μέλλουσας νύφης του Ντόναλντ Τραμπ.

Το όνομα του 56άχρονου Γκάβιν Νιούσομ, που είναι κυβερνήτης της Καλιφόρνια, ακούγεται έντονα, μετά το «Βατερλώ» του αμερικανού προέδρου στο ντιμπέιτ, με στελέχη του κόμματος να αναφέρουν ότι «η ζωή του αντιπροσωπεύει τα ιδανικά των Δημοκρατικών».

Αφιέρωμα του «Sky News» έγραψε ότι ο Νιούσομ γεννήθηκε το 1967 στο Σαν Φρανσίσκο και σε μικρή ηλικία διαγνώστηκε με δυσλεξία, κάτι που τον δυσκόλεψε με τα μαθήματα στο σχολείο. Ωστόσο, ήταν καλός παίκτης στο μπέιζμπολ και έλαβε υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Santa Clara, από όπου και αποφοίτησε.

Ο κυβερνήρης της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσον

Το 2001 παντρεύτηκε την εισαγγελέα Kimberly Guilfoyle και χώρισαν το 2006, με εκείνη να συνάπτει σχέση το 2018 με τον μεγάλο γιο του Ντόναλντ Τραμπ, Ντόναλντ Τραμπ Τζ., τον οποίο αρραβωνιάστηκε το 2020.

Δύο χρόνια μετά τον χωρισμό του ο Γκάβιν Νιούσομ παντρεύτηκε την τωρινή του σύζυγο, Jennifer Siebel, η οποία έχει καταγγείλει για βιασμό τον πρώην παραγωγό του Χόλυγουντ, Χάρβει Γουάινσταιν. Το ζευγάρι έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά.

Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζ. και η Kimberly Guilfoyle

Από τον πάτο, στην κορυφή

Ο Γκάβιν Νιούσομ μετά την αποφοίτηση από το Πανεπιστήμιο εργάστηκε σε επιχειρήσεις εστιατορίων και ξενοδοχείων, μέχρι που ασχολήθηκε με την πολιτική, ξεκινώντας από τον πάτο. Το 1996 έγινε μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Στάθμευσης και Κυκλοφορίας στο Σαν Φρανσίσκο, μέχρι που το 2003 αναδείχθηκε δήμαρχος και διετέλεσε δύο θητείες.

Ο Τύπος της εποχής τον περιέγραφε ως «κοινωνικά φιλελεύθερο», ενώ έγινε γνωστός σε εθνικό επίπεδο στις ΗΠΑ όταν υποστήριξε επίσημα τη θέσπιση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών, κάτι που απαγορευόταν τότε στην Πολιτεία του. Οι πολιτικές μετοχές του συνέχισαν να ανεβαίνουν και το 2019 αναδείχθηκε κυβερνήτης στην Καλιφόρνια, πετυχαίνοντας μια σαρωτική νίκη.

Παρά τα φωτεινά σημεία στην καριέρα του, όμως, υπάρχουν και μελανά, με τους επικριτές του να αναφέρουν ότι αποτελεί «ένα παραδοσιακό και στερεοτυπικό πρότυπο αμερικανού, λευκού πολιτικού».

Η Jennifer Siebel και ο Γκάβιν Νιούσον

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως κυβερνήτης στην Καλιφόρνια υπήρξε μεγάλο ποσοστό αστέγων, ενώ προέκυψαν ζητήματα ασφάλειας, ναρκωτικών και μετανάστευσης. Παράλληλα, αύξησε τους φόρους και κατηγορήθηκε για αργοπορία στην τέλεση δημοσίων έργων.

Εντούτοις, θεωρείται μια από τις καλύτερες επιλογές που διαθέτουν οι Δημοκρατικοί αυτή τη στιγμή, με τον ίδιο να στηρίζει τον Μπάιντεν μέχρι τέλος, αναφέροντας ότι «πρέπει να στηρίξουμε αυτόν τον πρόεδρο, που μας στηρίζει. Δεν γυρίζεις την πλάτη σε τέτοια άτομα».