Στην άκρη ενός δρόμο εντοπίζεται ένα μικρό μνημείο που φτιάχτηκε από ένα πατημένο ποδήλατο και μια παιδική φωτογραφία, προειδοποιώντας τους οδηγούς να μην αναπτύξουν ταχύτητα, ώστε να μην προκληθεί τροχαίο.

Το έργο εντοπίζεται στο Μάρεϊ, μια γειτονιά στο Σολτ Λέικ Σίτι της Γιούτα και δημιουργήθηκε από τον Ντέιβιντ Σμιθ, με αφορμή τους οδηγούς που βλέπει να τρέχουν καθημερινά έξω από το σπίτι του και σε σημείο που διασχίζουν μικρά παιδιά.

«Κάτι έπρεπε να κάνω… Τρέχουν σαν να μην υπάρχει αύριο… Δεν θα άντεχα να περίμενα τη στιγμή που θα συμβεί το μοιραίο, ώστε να μπει σε αυτό το σημείο προειδοποιητική σήμανση», είπε ο άνδρας, σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post.

Έτσι, χρησιμοποίησε την παιδική φωτογραφία μιας ενήλικης φίλης του, ένα παιδικό ποδήλατο, λίγα λουλούδια και έναν σταυρό, δημιουργώντας ένα μικρό μνημείο, ενώ έγραψε το μήνυμα: «Πατάμε φρένο». Μάλιστα, πάτησε το ποδήλατο με το αμάξι του, ώστε να μοιάζει ότι προέρχεται από αληθινό τροχαίο.

Ο Ντέιβιντ Σμιθ που σκαρφίστηκε την ασυνήθιστη ιδέα

Ένας γείτονας του Σμιθ, ο Τσαρλς Άντριους δήλωσε ότι παρατήρησε αλλαγή στη συμπεριφορά των οδηγών μετά την τοποθέτηση του μνημείου. «Πλέον, τους βλέπεις να ελαττώνουν ταχύτητα και μερικοί παρατηρούν τρομοκρατημένοι το μνημείο. Μπορεί να είναι ψεύτικο, αλλά τουλάχιστον λειτουργεί», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ντέιβιντ Σμιθ σχολιάζοντας το έργο του, ανέφερε ότι «ορισμένοι το έχουν επικρίνει αρνητικά, υποστηρίζοντας πως είναι ανατριχιαστικό. Αλήθεια, δεν είναι ότι καλύτερο. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα σε αυτή τη θέση να δω τη φωτογραφία ενός παιδιού που γνωρίζω».