Δύο αστροναύτες της Boeing είναι εγκλωβισμένοι στο διάστημα για τουλάχιστον ένα μήνα, μετά την αποστολή οκτώ ημερών που ήταν παραγραμματισμένη να εκτελέσουν.

Ο Guardian έγραψε σε δημοσίευμα ότι οι Αμερικανοί Sunita «Suni» Williams και Barry «Butch» Wilmore πέταξαν με το διαστημόπλοιο Starliner που εκτοξεύτηκε στις 5 Ιουνίου από τον διαστημικό σταθμό Cape Canaveral της Φλόριντα μετά από δύο προηγούμενες ανεπιτυχείς εκτοξεύσεις στις 6 Μαΐου και την 1η Ιουνίου αντίστοιχα.

Λόγω τεχνικού προβλήματος που προέκυψε όμως, οι αστροναύτες κόλλησαν στο διάστημα και βρίσκονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αναμένοντας να επιδιορθωθεί το διαστημόπλοιο για να επιστρέψουν στη Γη.

Οι αστροναύτες της Boeing που εγκλωβίστηκαν στο διάστημα

Εκπρόσωπος της Boeing δήλωσε ότι έχουν «προσαρμόσει την επιστροφή μετά από δύο προγραμματισμένους διαστημικούς περιπάτους τη Δευτέρα 24 Ιουνίου και την Τρίτη 2 Ιουλίου» και ότι «προς το παρόν δεν έχουν ημερομηνία για την επιστροφή και θα αξιολογήσουν τις ευκαιρίες μετά τους διαστημικούς περιπάτους».

Επίσης, σημείωσε ότι «το πλήρωμα δεν πιέζεται για να εγκαταλείψει τον σταθμό, καθώς υπάρχουν πολλές προμήθειες σε τροχιά και το πρόγραμμα του σταθμού είναι σχετικά ανοιχτό μέχρι τα μέσα Αυγούστου».