Σε νοσοκομείο της Βραζιλίας με εγκεφαλικό νοσηλεύεται ο διάσημος αμερικανός γλωσσολόγος και καθηγητής φιλοσοφίας, Νόαμ Τσόμσκι.

Ο 95χρονος, πρώην καθηγητής του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης, με πλούσιο συγγραφικό έργο και έντονη παρέμβαση στα διεθνή πολιτικά πράγματα, έχει να εμφανιστεί δημόσια από τον περασμένο Ιούνιο, με πολλούς να σχολιάζουν το κόστος της απουσίας του από την ευρύτερη συζήτηση γύρω από τον πόλεμο στη Γάζα.

Ο Τσόμσκι έχει εκφράσει έντονα την υποστήριξή του στον παλαιστινιακό αγώνα και σε αυτό που έχει αποκαλέσει «εγκλήματα» του ισραηλινού κράτους.

Η σύζυγός του, Βαλέρια Τσόμσκι, επιβεβαίωσε δημοσίευμα της βραζιλιάνικης εφημερίδας Folha de Sao Paulo, ότι ο σύζυγός της δυσκολεύεται να μιλήσει και ότι έχει προσβληθεί η δεξιά πλευρά του σώματός του. Τόνισε, επίσης, ότι ένας νευρολόγος, ένας λογοθεραπευτής και ένας πνευμονολόγος επισκέπτονται τον ακαδημαϊκό σε καθημερινή βάση.

Ο διάσημος διανοούμενος εξακολουθεί να παρακολουθεί τις ειδήσεις και η σύζυγός του επιβεβαίωσε ότι σηκώνει το αριστερό του χέρι σε μια χειρονομία θρήνου και οργής, όταν βλέπει εικόνες από τον πόλεμο στη Γάζα.