Τη νέα τους σταδιοδρομία στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ ξεκίνησαν σήμερα τρεις νεαροί Ελληνοαμερικανοί πολιτικοί. Πρόκειται για την Αραβέλλα Σιμωτά, η οποία στις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου εξελέγη μέλος της Πολιτειακής Βουλής Νέας Υόρκης, τη Νικόλ Μαλλιωτάκη, που εκλέχθηκε επίσης πολιτειακή βουλευτής και τον Μιχάλη Γιάνναρη, ο οποίος μετά από δέκα χρόνια υπηρεσίας στην Πολιτειακή Βουλή, είναι πλέον μέλος της Πολιτειακής Γερουσίας. Και οι τρεις ορκίστηκαν σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδος).

Η Αραβέλλα Σιμωτά, με καταγωγή από την Κεφαλονιά, ορκίστηκε σε τελετή που έγινε στην Αστόρια, όπου επίσης έδωσαν το νενομισμένο όρκο ο Μιχάλης Γιάνναρης που κατάγεται από τα Καλάβρυτα και η ομοσπονδιακή βουλευτής Κάρολιν Μαλόνι, η οποία είναι συνιδρύτρια και συμπρόεδρος του «Ελληνικού Συνδέσμου» στο Κογκρέσο, ενός συνδέσμου που προωθεί τα ελληνικού ενδιαφέροντος ζητήματα. Η Νικόλ Μαλλιωτάκη, με καταγωγή από την Κρήτη, ορκίστηκε σε τελετή στο Στάτεν Άιλαντ, όπου είναι η εκλογική περιφέρειά της μαζί με το Μπρούκλιν.

«Ο πατέρας μου εργαζόταν στο παντοπωλείο επτά μέρες την εβδομάδα, από τις 5 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ και οι μόνες μέρες του χρόνου που έμενε σπίτι ήταν Χριστούγεννα και Πάσχα, ώστε να μπορέσουμε εγώ και ο αδελφός μου να σπουδάσουμε», τόνισε συγκινημένη μετά την ορκωμοσία της η Αραβέλλα Σιμωτά, αναφερόμενη στο δικό της ταξίδι μέχρι να γίνει βουλευτής. Η 32χρονη πολιτικός υπογράμμισε, παράλληλα, ότι «ποτέ δεν θα ξεχάσουμε από που ξεκινήσαμε και τι θυσίες έκαναν για εμάς οι μετανάστες γονείς μας».

Η Δημοκρατική βουλευτής Κάρολιν Μαλόνι δήλωσε πως «μετά τις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, υπάρχουν πάρα πολλά καινούργια μέλη της Βουλής και της Γερουσίας και έτσι χρειάζεται να τους ενημερώσουμε για τα θέματα που απασχολούν την Ελλάδα και την Κύπρο» και επισήμανε ότι «βασική μας επιδίωξη είναι η εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τους διεθνούς δικαίου και στην περίπτωση της Κύπρου».

Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Γιάνναρης, επισήμανε ότι όλο και περισσότεροι Ελληνοαμερικανοί εκλέγονται σε δημοτικές, πολιτειακές και ομοσπονδιακές θέσεις, «με αποτέλεσμα η Ομογένεια να έχει πλέον τη δυνατότητα να ασκεί μεγαλύτερο πολιτικό ρόλο σε τοπικό και εθνικό επίπεδο».