Ο Λευκός Οίκος απέφυγε να απαντήσει αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Ουάσιγκτον τον επόμενο μήνα, όπου θα εκφωνήσει ομιλία στο αμερικανικό Κογκρέσο.

«Δεν έχω τίποτα να ανακοινώσω σήμερα», δήλωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Μπάιντεν, Τζέικ Σάλιβαν, στη συνέντευξή του στην εκπομπή “Face the Nation” του CBS, προσθέτοντας ότι οι δύο ηγέτες βρίσκονται σε τακτική επικοινωνία.

«Έρχεται για να απευθυνθεί στο Κογκρέσο. Ο πρόεδρος μιλάει μαζί του συνεχώς», ανέφερε ο Σάλιβαν.

Ο Νετανιάχου πρόκειται να εκφωνήσει μια ομιλία σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου στις 24 Ιουλίου. Ο Μπάιντεν έχει υποστηρίξει ένθερμα το Ισραήλ στον πόλεμο κατά της Χαμάς στη Γάζα, αλλά έχουν προκύψει εντάσεις σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής του πολέμου από το Ισραήλ.

Ο Μπάιντεν, ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, έχει δεχτεί κριτική για τη στήριξή του στο Ισραήλ από την αριστερή πολιτική βάση, καθώς αυξάνονται οι θάνατοι Παλαιστινίων από τις ισραηλινές επιχειρήσεις.

Ο Σάλιβαν εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι την επίσκεψη του Νετανιάχου θα έχει επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός και συμφωνία για τους ομήρους, σημειώνοντας ότι η Χαμάς πρέπει απλώς να αποδεχθεί την υπάρχουσα πρόταση.

Ο Μπάιντεν, επιστρέφοντας από τη Γαλλία, χαιρέτισε τη διάσωση των τεσσάρων ομήρων από τις ισραηλινές δυνάμεις και υποσχέθηκε να συνεχίσει να εργάζεται για την απελευθέρωση όλων των ομήρων και την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός.

Πηγή: ΑΠΕ