Δεκάδες διασώστες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο σημείο της κατάρρευσης στην περιοχή Κιουτσούκτσεκμετζέ της Κωνσταντινούπολη, καθώς σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ και αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα υπάρχουν εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Davut Gül, σε δήλωση του στο σημείοείπε ότι «7 άτομα διασώθηκαν με τραυματισμούς. Οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονται αυτήν τη στιγμή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αναφέρεται ότι άλλοι 2 άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια. 2 από τους 7 διασωθέντες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση».

Η κάμερα «αιχμαλώτισε» τη στιγμή της κατάρρευσης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία που οδήγησε στην κατάρρευση. Το κτίριο χτίστηκε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Στο ισόγειο του κτηρίου λειτουργούσε επιχείρηση, στον πρώτο όροφο υπήρχαν γραφεία, ενώ στους επάνω ορόφους κατοικούσαν οικογένειες.

Σε γραπτή δήλωσή του νωρίτερα ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης είχε ανακοινώσει το γεγονός: «Την Κυριακή 02.06.2024, γύρω στις 08.40, κατέρρευσε το τριώροφο κτίριο που βρίσκεται στη διασταύρωση της οδού Belediye και της οδού Geçit στην περιοχή Kartaltepe της συνοικίας Küçükçekmece. Στο σημείο εστάλη μεγάλος αριθμός AFAD, ομάδες έρευνας και διάσωσης και ιατρικές ομάδες».

Επί τόπου έχουν σπεύσει και δυνάμεις της αστυνομίας που απέκλεισαν την περιοχή, ενώ οι φωτογραφίες που δημοσιεύουν τουρκικά ΜΜΕ δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής.