Μια δυσάρεστη είδηση αποκάλυψε ο Κριστιάν Καρεμπέ, λέγοντας πως άγνωστοι δολοφόνησαν στη Νέα Καληδονία δύο μέλη της οικογένειάς του.

Ο βετεράνος άσος, στρατηγικός σύμβουλος και πρέσβης του Ολυμπιακού, είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1: «Έχασα μέλη της οικογένειάς μου, γι’ αυτό δεν μιλούσα (σ.σ. τις δύο εβδομάδες των βίαιων πολιτικών συγκρούσεων που έχουν θέσει τη Νέα Καληδονία σε έκτακτη ανάγκη). Είμαι σε πένθος».

«Δύο άτομα στην οικογένειά μου πυροβολήθηκαν στο κεφάλι. Τους πυροβόλησαν ελεύθεροι σκοπευτές», πρόσθεσε στη συνέχεια, μιλώντας για τον ανιψιό και την ανιψιά του.

Ερωτηθείς αν επρόκειτο για δολοφονία, δήλωσε: «Δεν θα ήθελα να το πω, γιατί η λέξη είναι σκληρή, αλλά είναι αλήθεια ότι ναι, είναι δολοφονία και ελπίζουμε ότι θα γίνουν έρευνες και γι’ αυτές τις δολοφονίες. Επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη των συγκρούσεων».

Σημειώνεται πως στη Νέα Καληδονία έχουν ξεσπάσει σοβαρές αναταραχές σχετικά με το καθεστώς που θα επικρατήσει στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, επειδή αποτελεί υπερπόντια γαλλική κτήση, οι ντόπιοι επιζητούν σε τεράστιο ποσοστό την ανεξαρτητοποίηση από τη Γαλλία. Από την πλευρά του, ο Εμανουέλ Μακρόν πρόσφατα πέρασε έναν νόμο με βάση τον οποίο δίνει δικαίωμα ψήφου σε Γάλλους, που μένουν για λίγα χρόνια στην περιοχή.

Έκτοτε, τουλάχιστον επτά άτομα έχασαν τη ζωή τους στις αναταραχές, ενώ η γαλλική κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτη ανάγκης.