Οργή επικρατεί στη Μόσχα για την αμερικανική βοήθεια στο Κίεβο. Ο ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ, Ανατόλι Αντόνοφ, απείλησε την Τετάρτη ότι όλος ο εξοπλισμός και τα όπλα που παρέχουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία θα καούν από τον ρωσικό στρατό.

«Η Αμερική έχει επιλέξει τον δρόμο του πολέμου και της αγωνιώδους καθυστέρησης της αναπόφευκτης κατάρρευσης του καθεστώτος Ζελένσκι», δήλωσε στο «Newsweek» ο Αντόνοφ.

Στη συνέχεια, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι έχουν εξαπολύσει έναν ολοκληρωτικό υβριδικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν «ενθαρρύνει επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος, συμπεριλαμβανομένων των εγκαταστάσεων στρατηγικής αποτροπής».

Με τις σχέσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας να έχουν επιδεινωθεί σε σημείο να αποτύχουν ακόμη και οι συνομιλίες για τα πυρηνικά, ο Αντόνοφ δήλωσε ότι «οι ΗΠΑ ισορροπούν μοιραία στο χείλος μιας άμεσης σύγκρουσης μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων, αλλά δεν μπορούν να παραμείνουν στο λεπτό, φθαρμένο, “τεντωμένο σχοινί” της παγκόσμιας τάξης. Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να πέσουν με τα μούτρα στην άβυσσο, παρασύροντας και άλλους μαζί τους», τόνισε.

Ισχυρίστηκε ότι τα συστήματα που παρέχουν οι ΗΠΑ, όπως το τακτικό πυραυλικό σύστημα MGM-140 Army Tactical Missile System (ATACMS), έχουν χρησιμοποιηθεί από τις ουκρανικές δυνάμεις «εναντίον απλών πολιτών».

«Στρατιωτικές προμήθειες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους έχουν καεί, καίγονται και θα καούν από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Ο ρωσικός λαός είναι απόλυτα ενωμένος γύρω από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, τον στρατό και το ναυτικό μας. Οι ρώσοι πολίτες καταλαβαίνουν ότι ο σκοπός μας είναι δίκαιος. Όλοι οι σκοποί και οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης θα επιτευχθούν», κατέληξε ο Αντόνοφ.