Στη φυλακή θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του ένας Κινέζος ιδιοκτήτης φορτηγών, ο οποίος είχε βρει μία… ιδιότυπη μέθοδο για να μην πληρώνει το αντίτιμο των διοδίων. Ο Σι Τζιανφένγκ, που εργαζόταν στην κεντρική επαρχία Χενάν, είχε τοποθετήσει πλαστές στρατιωτικές στα φορτηγά του και επί οκτώ χρόνια δεν πλήρωνε τα διόδια, εξοικονομώντας έτσι το ποσό των 3,7 εκατομμύρια γιουάν (420.000 ευρώ)!

Το δικαστήριο της Κίνας εξάντλησε την αυστηρότητά του, καταδικάζοντας τον Κινέζο σε ισόβια κάθειρξη, αφού είχε ήδη δημιουργηθεί ένα κίνημα υποστήριξης του συλληφθέντα στο ίντερνετ.

Η καταδίκη προκάλεσες θύελλα αντιδράσεων στο ίντερνετ, όπου επισημάνθηκε το γεγονός ότι τα εισοδήματα του Σι Τζιανφένγκ ήταν πολύ λιγότερα από τα τέλη που θα έπρεπε να έχει πληρώσει στα διόδια.

Το δικαστήριο της πόλη Πιντινγκσάν παραδέχθηκε σε ανακοίνωσή του ότι η υπόθεση του Σι Τζιανφένγκ προκάλεσε «την προσοχή των μέσων ενημέρωσης και ζωηρή συζήτηση» και αποφάσισε τη διεξαγωγή νέας δίκης.

Εκτός από την ποινή, βασική διαφορά μεταξύ των δύο περιπτώσεων του Απόστολου Γκλέτσου και του Κινέζου Τζιανφένγκ είναι ότι ο πρώτος ουδέποτε επιχείρησε να παραπλανήσει τις αρχές…