Σενάριο αμερικανικής εταιρείας κατασκοπείας θυμίζει το θέμα του Ελληνοκαναδού καταζητούμενου στην Κύπρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση του Κύπριου υπουργού Δικαιοσύνης με τον Αρχηγό της Αστυνομίας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας, συζητήθηκε το ζήτημα το θέμα κάποιων μελών της Αστυνομίας οι οποίοι φέρονται να ενήργησαν προς όφελος των αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών.

Όπως γράφει το SigmaLive, το FBI φαίνεται πως κατάφερε να διεισδύσει στην κυπριακή αστυνομία και με πλήρη μυστικότητα πέτυχε τη σύλληψη του Κρίστοφερ Μέτσος που κυκλοφορούσε με άλλο όνομα.

Η σύλληψη, μάλιστα, έγινε εν αγνοία της ηγεσίας του Αρχηγείου και του αρμόδιου υπουργείου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Κύπριος υπουργός γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί που «ρεζίλεψαν», όπως ανέφερε σε κύκλο του, την Κύπρο διεθνώς. Έδωσε μάλιστα οδηγίες στον Αρχηγό της Αστυνομίας της Κύπρου να ενεργήσει με κάθε μυστικότητα, ώστε να απομονώσει αυτούς τους ανθρώπους από το Αστυνομικό Σώμα.

Εξέλιξη, όμως, υπάρχει και για το αίτημα των Αμερικανών που ζητούν τα προσωπικά αντικείμενα του Ελληνοκαναδού: Ο Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε από την Αστυνομία να του φέρουν όλα τα προσωπικά δεδομένα του φορητού υπολογιστή που κατασχέθηκε από τον Μέτσος.