Μια πτυχιακή εργασία ήταν αρκετή για να απολυθούν τρεις καθηγητές στο πανεπιστήμιο Μπίγκλι στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ντενίζ Οργκάν επέλεξε για την εργασία του να γυρίσει ένα πορνογραφικό φιλμ, με πρωταγωνιστή και τον ίδιο. Σκοπός του φιλμ ήταν να δείξει ότι ακόμη και τα πορνογραφικά σπιτικά φιλμ είναι επαγγελματικές παραγωγές.

Ο σάλος ξέσπασε όταν η εργασία του φοιτητή δεν πέρασε. Ο Οργκάν φρόντισε να τιμωρήσει τους καθηγητές του για το «κόψιμο» με το να κάνει γνωστό ότι γυρίστηκε ταινία πορνογραφικού περιεχομένου μέσα στο ίδιο το Πανεπιστήμιο! Το θέμα πιθανότατα να είχε περάσει «στα ψιλά» αν δεν αποφάσιζε έξι μήνες μετά το «κόψιμο» να δώσει συνέντευξη στο περιοδικό «Tempo» της Τουρκίας για το θέμα.

Το πανεπιστήμιο παραμένει κλειστό, ενώ γίνεται έρευνα με τη συμμετοχή της αστυνομίας. Το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο είναι από τα πιο προοδευτικά της Τουρκίας, αφού από κει «έσπασε» ο κανόνας για την χρήση μαντίλας από τις μουσουλμάνες φοιτήτριες.

Οι καθηγητές που ενεπλάκησαν στο γεγονός δήλωσαν ότι το θέμα της εργασίας θα έπρεπε να είναι το τελευταίο που να απασχολεί κάνοντας λόγω για την ακαδημαϊκή ελευθερία. Το πανεπιστήμιο προς το παρόν δεν έχει βγάλει επίσημη ανακοίνωση επί του θέματος.

Σκηνή από το φιλμ του τούρκου φοιτητή