Η πρώην σύζυγος ενός κατά συρροή δολοφόνου καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη συμμετοχή της σε δύο φόνους και μια απαγωγή. Η 75χρονη δικάστηκε στη Γαλλία για τη συμμετοχή της στο βιασμό και τη δολοφονία της 20χρονης Joanna Parrish, από το Gloucestershire, το 1990 και της 18χρονης Marie-Angèle Domèce το 1988. Κατηγορήθηκε επίσης ότι βοήθησε στην απαγωγή της εννιάχρονης Estelle Mouzin, το πτώμα της οποίας δεν βρέθηκε ποτέ, το 2003.
Ο Μισέλ Φουρνιρέ πέθανε προτού δικαστεί για τις δολοφονίες. Η Ολιβιέ εκτίει ήδη ισόβια κάθειρξη για τη συμμετοχή της στα εγκλήματα του πρώην συζύγου της, ο οποίος πέθανε το 2021. Τώρα της επιβλήθηκε δεύτερη ισόβια κάθειρξη, με ελάχιστο όριο τα 20 χρόνια.
Ο πατέρας της Parrish, Roger Parrish, τήρησε ενός λεπτού σιγή για όλα τα θύματα του Φουρνιρέ. «Περιμέναμε πολύ καιρό»,είπε, σύμφωνα με το BBC.
Σχετικά με τον ρόλο της Ολιβιέ στα εγκλήματα, πρόσθεσε: «Η παρουσία της και μόνο θα κέρδιζε την εμπιστοσύνη όλων των θυμάτων, τα οποία δεν θα πίστευαν ποτέ ότι μια γυναίκα θα μπορούσε να συμμετάσχει σε μια τόσο φρικτή και διεφθαρμένη πράξη».
Ο δικηγόρος της οικογένειας Parrish, Didier Seban, δήλωσε: «Αυτό είναι πρώτα απ’ όλα μια νίκη, μια νίκη για τις οικογένειες».
Η δίκη διάρκειας τριών εβδομάδων αφορούσε τη συμμετοχή της Ολιβιέ στην απαγωγή, τον βιασμό και τους φόνους των Parrish και Domèce, καθώς και στην απαγωγή της Mouzin.
Το δικαστήριο πληροφορήθηκε πως ο ρόλος της στις δολοφονίες ήταν να καθησυχάζει τα θύματα, ώστε να μπουν στο φορτηγάκι του Φουρνιρέ.
Η Ολιβιέ παραδέχτηκε την παρουσία της όταν απήχθη η Parrish, η οποία φυλακίστηκε, βιάστηκε και δολοφονήθηκε. «Μετανιώνω για όλα όσα έκανα και ζητώ συγχώρεση από τις οικογένειες των θυμάτων, γνωρίζοντας παράλληλα ότι είναι ασυγχώρητα», είπε στο δικαστήριο.
Ο Φουρνιρέ, ο οποίος ονομάστηκε «τέρας των Αρδεννών», φυλακίστηκε το 2008, αφού καταδικάστηκε για τις δολοφονίες επτά κοριτσιών και νεαρών γυναικών. Το 2018 του επιβλήθηκε δεύτερη ισόβια κάθειρξη για έναν όγδοο φόνο. Συνολικά, ομολόγησε 11 δολοφονίες πριν πεθάνει – μεταξύ των οποίων και αυτή της Parrish.
Τα θύματα του Φουρνιρέ -τα περισσότερα από τα οποία βιάστηκαν- ήταν ηλικίας μεταξύ εννέα και 30 ετών. Πυροβολήθηκαν, στραγγαλίστηκαν ή μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου.
Λίγο πριν οι ένορκοι στο Παρίσι αποσυρθούν για να εξετάσουν τον ρόλο της στα εγκλήματα, η Ολιβιέ εξέφρασε τη λύπη της και ζήτησε συγχώρεση από τις οικογένειες των θυμάτων της.