Το ετήσιο χριστουγεννιάτικο βίντεο του Λευκού Οίκου, που περιλαμβάνει μια αβάν-γκαρντ χορευτική παράσταση ενός διαχρονικού μπαλέτου, επικρίθηκε έντονα από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για «αισθητική του «Hunger Games», χαρακτηρίζοντάς το «παράξενο» και «το απόλυτο σκουπίδι».

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν δημοσίευσε την Τετάρτη ένα κλιπ διάρκειας δυόμισι λεπτών με την ερμηνεία του «Καρυοθραύστη» του Τσαϊκόφσκι από τον Ντιουκ Έλινγκτον και τον Μπίλι Στρέιχορν, χορευτές της Dorrance Dance στη Νέα Υόρκη.

«Λίγη μαγεία, θαύμα και χαρά που σας φέρνουν οι ταλαντούχοι χορευτές της “Dorrance Dance” με την παιχνιδιάρικη ερμηνεία του “Καρυοθραύστη” (και συγκεκριμένα του κομματιού The Nutcracker Suite). Απολαύστε τους!», έγραψε στο Χ (πρώην Twitter) η σύζυγος του Τζο Μπάιντεν.

Το βίντεο παρουσιάζει χορευτές με πολύχρωμα ρούχα, στολισμένα με παγιέτες, να περνούν από τον έναν διάδρομο του Λευκού Οίκου στον άλλο. Το απότελεσμα δεν φάνηκε να ενθουσιάζει τους σχολιαστές των social media. Κάθε άλλο… Μάλιστα κάποιοι δημοσίευσαν φωτογραφίες και βίντεο, μιλώντας με αγάπη για τους εορτασμούς των Χριστουγέννων της τέως «πρώτης κυρίας» των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ. Πόσο χάλια, άγευστο και ΑΝΤΙ- χριστουγεννιάτικο. Της Μελάνιας ήταν καλόγουστο, εποχιακό, ελκυστικό σε όλους και ήταν απολύτως συναρπαστικό και πανέμορφο», έγραψε ένας σχολιαστής.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Μπανάνας», είπε ένας άλλος. «Ενώ συνήθως εκτιμώ τον χορό σε όλες τις μορφές, αυτό είναι παρωδία» είπε κάποιος άλλος. «Είναι φρικτό», έγραψε ο λογαριασμός «Libs of TikTok». «Απόλυτο σκουπίδι», έγραψε ένας άλλος ακόλουθος.

«Είναι ψυχικά άρρωστα τα Χριστούγεννα στον Λευκό Οίκο του Μπάιντεν», έγραψε στο Twitter ο κωμικός Τιμ Γιανγκ. «Είναι τόσο περίεργα. Παράξενα. Φρίκη», ήταν η άποψη ενός άλλου ατόμου.