Μήνυση για άδικη απόλυση θα μπορούν να καταθέτουν με την έναρξη του 2011 πολλοί εργαζόμενοι μικρών επιχειρήσεων  στην Αυστραλία, δικαίωμα που είχαν χάσει μετά την εφαρμογή του εργατικού νόμου «WorkChoices».

Η Εργατική κυβέρνηση κατάργησε το νόμο «WorkChoices» αφού ανέλαβε την εξουσία αλλάζοντας και τον ορισμό των μικρών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία «WorkChoices», μικρή θεωρείτο μία επιχείρηση που απασχολούσε λιγότερους από 100 εργαζομένους.

Μετά την εφαρμογή του νέου εργατικού Νόμου το 2009, μικρή επιχείρηση θεωρείτο μέχρι τις 31 Δεκέμβρη του 2010 η επιχείρηση που απασχολούσε λιγότερους από 18 εργαζομένους. Από την 1η Ιανουαρίου όμως νέα ρύθμιση στην ισχύουσα νομοθεσία ορίζει ως μικρή επιχείρηση αυτή που απασχολεί λιγότερους από 15 εργαζομένους με συνέπεια περισσότεροι εργαζόμενοι να αποκτούν το δικαίωμα μήνυσης και διεκδίκησης αποζημίωσης από τους εργοδότες τους, λόγω άδικης απόλυσης.

Εντούτοις, σύμφωνα με την ισχύουσα εργατική νομοθεσία μόνο οι εργαζόμενοι που έχουν κλείσει ένα χρόνο υπηρεσίας σε μία μικρή επιχείρηση έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν αποζημίωση για άδικη απόλυση κάτι που δεν συμβαίνει με τους εργαζόμενους μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων που αποκτούν το δικαίωμα αυτό μετά από ένα εξάμηνο υπηρεσίας.