Η τεχνική του layering, δηλαδή το να στρώνουμε χαλιά το ένα πάνω στο άλλο, είναι κάτι που δεν συναντάμε ιδιαίτερα στην Ελλάδα και αυτό οφείλεται στον καιρός που δεν είναι τόσο κρύος. Ωστόσο, το έχουμε δει σε χώρους που κυρίως είναι καλυμμένοι με μοκέτες από τοίχο σε τοίχο: Σε αυτούς λοιπόν, στρώνουμε από πάνω όμορφα χαλιά για να δώσουμε επιπλέον ζεστασιά και στιλ.

Για να επιτύχουμε το σωστό layering πρέπει να λάβουμε υπόψιν αρχικά ποιο χαλί αποτελεί τη βάση. Αν η μοκέτα που είναι στρωμένη από κάτω είναι απλή και λιτή, σε κάποια ουδέτερη απόχρωση, τότε αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να επιλέξουμε ένα ιδιαίτερο χαλί που θα ενισχύσει τη διακόσμηση. Αν η μοκέτα είναι πολύχρωμη ή έχει ένα μοτίβο, τότε τα χαλιά από πάνω θα πρέπει να είναι πιο ήσυχα.

Μπορείτε πάνω σε μια μπεζ μοκέτα, να χρησιμοποιήσετε διάφορα χαλιά σε διαφορετικά σχέδια και παρόμοιες αποχρώσεις. Για παράδειγμα, αν έχετε στρώσει από τοίχο σε τοίχο με μοκέτα το σαλόνι σας και το τραπεζάκι είναι τετράγωνο, τότε στρώστε ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο χαλί κάτω από αυτό ή αν το σπίτι σας έχει συνεχόμενη open air κουζίνα με το τραπέζι της να είναι στρογγυλό, στρώστε εκεί ένα στρογγυλό χαλί σε παρόμοιους χρωματισμούς και θα δείτε το σπίτι σας να απογειώνεται.

Μια ακόμη έξυπνη χρήση του layering είναι αν αγαπάτε πολύ ένα χαλί και θέλετε να το βάλετε κάπου αλλά είναι μικρό. Τότε, αγοράστε μια οικονομική μοκέτα σε ουδέτερη απόχρωση και μεγαλύτερες διαστάσεις και απλά ρίξτε από πάνω το αγαπημένο σας χαλάκι. Κάντε δηλαδή layering με βάση το από πάνω χαλί και όχι το από κάτω: To θέμα είναι να χρησιμοποιήσετε την τάση υπέρ σας. Να θυμάστε πως το σωστό layering γίνεται με μονόχρωμα και εμπριμέ χαλιά, ωστόσο αν θέλετε να το κάνετε αποκλειστικά με μονόχρωμα, τότε τουλάχιστον επιλέξτε διαφορετικές υφές και ύψος πέλους.