Τα πλακάκια συνήθως τα βλέπουμε στα δάπεδα, στο μπάνιο και στην κουζίνα και όχι στο υπνοδωμάτιο. Κι όμως, πλέον υπάρχουν κρεβατοκάμαρες που έχουν ντυθεί με πλακάκια και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και κυρίως ασυνήθιστο και ιδανικό για όσους αγαπούν το διαφορετικό.

Πρόκειται για μια νέα μόδα που υιοθετούν όσοι δεν φοβούνται να τολμήσουν και ντύνουν το πάτωμα ή τους τοίχους του υπνοδωματίου τους με πλακάκια σε διάφορα χρώματα και σχέδια. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ενσωματώσετε τα πλακάκια στη διακόσμηση του υπνοδωματίου και σε αυτό το άρθρο θα αναφέρουμε μερικούς.

Πλακάκια στο πάτωμα

Αντικαταστήστε το κλασικό παρκέ με πλακάκια σε ασπρόμαυρο χρώμα και συνδυάστε το με γκρι χρώμα στους τοίχους. Τα σχέδια στα πλακάκια καλύτερα να είναι vintage και όχι αυστηρά, τύπου σκακιέρας, ενώ ενδιαφέρον έχει να είναι ανακατεμένα μεταξύ τους για ένα πιο αφηρημένο αποτέλεσμα. Μπορεί να γίνει και με χρωματιστά, αλλά να περιμένετε μεγαλύτερη φωτεινότητα.

Πλακάκια στο κεφαλάρι

Αν δεν έχετε κεφαλάρι στο κρεβάτι σας, δημιουργήστε ένα, τοποθετώντας πλακάκια, όπως θα κάνατε σε μια κουζίνα, για να δώσετε μια vintage όψη. Δημιουργήστε μια επιφάνεια αντίστοιχη με το πλάτος του κρεβατιού σας με πλακάκια στο στιλ που σας αρέσει ή θεωρείτε πως ταιριάζει καλύτερα στον χώρο σας. Mπορούν να είναι επίσης μονόχρωμα, πισίνας, ακόμη και να σχηματίζουν μια εικόνα.

Πλακάκια πισίνας

Ίσως είναι η πιο εκκεντρική και ταυτόχρονα η πιο παιχνιδιάρικη ιδέα από όλες. Εκτός από το πάτωμα μπορείτε να τα τοποθετήσετε και περιμετρικά του κρεβατιού σας, μετατρέποντας το υπνοδωμάτιο σε έναν χώρο με pop αισθητική, καθώς ιδανικά τα πλακάκια πρέπει να είναι γυαλιστερά και πολύχρωμα.

Πλακάκια μαρμάρινα

Προτιμήστε τα σε γήινες αποχρώσεις, σαν αυτά που μοιάζουν με ξύλινα, και το αποτέλεσμα θα είναι ζεστό και cozy. Τα συγκεκριμένα τα βλέπουμε πολύ συχνά στους τοίχους στα ανακαινισμένα μπάνια. Μπορείτε να ντύσετε έτσι έναν ολόκληρο τοίχο, αυτόν πίσω από το κεφαλάρι του κρεβατιού σας.


Πλακάκια εποχής

Εδώ θα παίξετε με μεγάλα πλακάκια από διαφορετικές χρονολογικές περιόδους, δηλαδή να συνδυάσετε πλακάκια στιλ μπαρόκ με πλακάκια από κουζίνες του μεσοπολέμου ή pop art σχέδια με μονόχρωμα έντονα χρώματα. Μπορεί να ακούγεται μπερδεμένο, αλλά τελικά είναι αρμονικό και κλασικό. Επειδή θα υπάρχει πολλή πληροφορία σε αυτή την επιφάνεια, το υπόλοιπο δωμάτιο πρέπει να κινηθεί σε πιο ήπιους τόνους, κυρίως σε γήινες αποχρώσεις.