Το μπάνιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά δωμάτια του σπιτιού σας, καθώς εκεί μπορείτε να χαλαρώσετε μετά από μια δύσκολη και κουραστική ημέρα, γι’ αυτό και πρέπει να προσέξετε τη διακόσμησή του, ώστε να διαθέτει ταυτόχρονα την απαιτούμενη αισθητική και λειτουργικότητα.

Αν το μπάνιο σας δεν σας προκαλεί θετικά συναισθήματα, δε θα μπορέσετε να το δείτε ως έναν χώρο ευεξίας. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στη διακόσμηση ενός λουτρού και πώς μπορούμε να τα αποφύγουμε, ώστε να μετατρέψουμε το μπάνιο σε παράδεισο.

Υπάρχει τέλειο μπάνιο; Ναι! Είναι αυτό που είναι τόσο οπτικά όμορφο όσο και πρακτικό. Πολύ σημαντικό είναι να διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους, ώστε να μην αφήνετε εκτεθειμένα τα προϊόντα αλλά και τις πετσέτες σας, να διαθέτει σωστό φωτισμό και να μην έχει μούχλα, που είναι συχνό πρόβλημα.

Όσον αφορά στον φωτισμό, μην αρκεστείτε μονάχα σε μια σκληρή λάμπα πάνω από τον καθρέπτη του νιπτήρα. Αυτός είναι ένας στείρος φωτισμός που ούτε κολακεύει τον χώρο ούτε σας χαλαρώνει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλές πηγές φωτός, από δυνατό για να περιποιηθείτε τον εαυτό σας στον καθρέπτη, μέχρι πολύ χαμηλό αν θέλετε να δημιουργήσετε ατμόσφαιρα για ένα αφρόλουτρο. Πολύ σημαντικός είναι και ο φυσικός φωτισμός, που θα μπει από ένα παράθυρο, αν ιδανικά υπάρχει.

Οι αποθηκευτικοί χώροι είναι επίσης σημαντικοί. Η εικόνα πολλών μπουκαλιών στη μπανιέρα ή στη ντουζιέρα χωρίς κάποιο ράφι να τα τακτοποιήσετε δημιουργεί την αίσθηση της ακαταστασίας. Τα χαρτιά υγείας και τα απορρυπαντικά πρέπει επίσης να βρουν ένα χώρο να αποθηκευτούν και το ίδιο ισχύει και για τις πετσέτες, ώστε να μην κρέμονται σε αντιαισθητικά πλαστικά πιαστράκια στον τοίχο. Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τον χώρο σε ύψος πάνω από τη λεκάνη με ειδικά στενόμακρα έπιπλα και να τοποθετήσετε εκεί πολλά πράγματα, να τοποθετήσετε ράφια και ένα έπιπλο οργάνωσης στο ντους.

Μην διακοσμείτε πολύ αυστηρά το μπάνιο σας, δώστε του ένα πιο χαλαρό και παιχνιδιάρικο ύφος που να ταιριάζει με την προσωπικότητά σας. Τοποθετήστε διακοσμητικά, φωτιστικά, κεριά, πίνακες, ακόμη και μια ειδική ταπετσαρία για το μπάνιο. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και προσθέστε όμορφα πατάκια, χρώμα, φυτά καθώς και οτιδήποτε άλλο κάνει εσάς προσωπικά να χαλαρώσετε.

Ακόμη και τα πιο πρακτικά αντικείμενα, όπως πχ. το πιγκάλ, κυκλοφορούν πλέον σε ευφάνταστα σχέδια, που θα κάνουν ακόμη και τις πιο πεζές κινήσεις της ημέρας σας χαριτωμένες. Φροντίστε ακόμη να υπάρχει και η δυνατότητα κάποιας πηγής ήχου, ώστε να μπορέσετε να ακούτε μουσική, κάνοντας μπάνιο ή ντους, όπως ένα φορητό ηχείο με bluetooth που συνδέεται με το κινητό. Δώστε στο μπάνιο σας προσωπικότητα και χαρακτήρα, ώστε να απολαμβάνετε κάθε στιγμή σε αυτό.