Eάν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους οικείους σας και να τους κάνετε να αισθανθούν ξεχωριστοί, τότε σίγουρα δεν πρέπει να παραλείψετε την τέχνη του art de la table στα μελλοντικά σας τραπέζια και στις μελλοντικές σας εκδηλώσεις.

Οι περισσότεροι από εμάς κατά καιρούς σκεφτόμαστε πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό σε σχέση με τη διακόσμηση του χώρου μας, για να προκαλέσουμε θετικές εντυπώσεις αλλά και να περιποιηθούμε τους αγαπημένους μας.

Ένας τρόπος που υφίσταται εδώ και αρκετούς αιώνες είναι η τέχνη του art de la table, καθώς σίγουρα μας δημιουργεί ένα αίσθημα προσεγμένου περιβάλλοντος, περιποίησης και πολυτέλειας. Επιπλέον, μην ξεχνάμε πως ένα πολύ μεγάλο μέρος του χρόνου μας σε μία εκδήλωση ή σε μία συγκέντρωση το περνάμε στο τραπέζι, όποτε αξίζει να αφιερώσουμε λίγο χρόνο παραπάνω, για να το διακοσμήσουμε κατάλληλα, καθώς η παρουσίαση του τραπεζιού είναι εξίσου σημαντική με την παρουσίαση του φαγητού.


Με λίγα λόγια η τέχνη του art de la table δεν είναι κάτι παραπάνω από την παρουσίαση του φαγητού πάνω στο τραπέζι σε σχέση με τους κανόνες της εθιμοτυπίας. Ο πρωτοπόρος του συγκεκριμένου τύπου διακόσμησης ήταν ο Jean Francois, γάλλος maitre, που δήλωνε πως το πιο σημαντικό κομμάτι
της art de la table ήταν «η αρχιτεκτονική του τραπεζιού και η δημιουργία αρμονίας».

Η τέχνη αυτή χρονολογείται από τον 15ο αιώνα στη Γαλλία, με ένα μικρό διάλειμμα στην εμφάνισή της κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης. Την επανέφερε ο Ναπολέων Βοναπάρτης, καθώς θεωρούσε πως μέσω αυτής της διακόσμησης μπορεί να προσδώσεις ένα πολύ δυναμικό προφίλ.

Μη διστάσετε, λοιπόν, να δοκιμάσετε να πειραματιστείτε, για να φτιάξετε την πιο δημιουργική διακόσμηση στο τραπέζι σας, που θα μείνει σε όλους αξέχαστη.

Τα τρία πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας, όταν στρώνετε ένα τραπέζι:

  1. τα χρώματα είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για τη διακόσμηση του τραπεζιού μας. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε στη χρωματική σας παλέτα το λευκό χρώμα, καθώς συνδυάζεται πολύ εύκολα και δίνει μία νότα αρμονίας. Επιπλέον, μην ξεχάσετε να προσθέσετε μία νότα από χρυσές, ασημένιες ή γενικότερα μεταλλικές λεπτομέρειες, για να τονίσετε τη
    χρωματική σας παλέτα, αλλά και για να φέρετε ένα κλίμα πολυτέλειας στο τραπέζι σας.
  2. Μην ξεχνάτε τα λουλούδια, είναι αυτά που θα κλέψουν την παράσταση πάνω στο τραπέζι, οπότε ο συνδυασμός που θα επιλέξετε, είτε σε χρώματα είτε σε είδος, πρέπει να είναι πολύ προσεγμένος.
  3. Τα διακοσμητικά αντικείμενα δεν είναι προαιρετικό στοιχείο για τη διακόσμησή σας, χρειαζόμαστε υφές και σχήματα, για να ολοκληρώσουμε την εικόνα του τραπεζιού μας. Μπορεί να είναι και διαφορετικού μεγέθους αντικείμενα, για να δημιουργήσουμε το εφέ της διάστασης.