Μήπως έχετε μια ταράτσα στο σπίτι σας στην οποία δεν δώσατε μέχρι στιγμής τη σημασία που της αξίζει; Μετατρέποντας μια άδεια ταράτσα σε καλοκαιρινό καθιστικό, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν όμορφο και λειτουργικό εξωτερικό χώρο που θα σας επιτρέπει να απολαμβάνετε τον καλό καιρό.

Δημιουργήστε έναν καλοκαιρινό παράδεισο, ιδανικό για χαλάρωση και ψυχαγωγία και απολαύστε τις καλοκαιρινές μέρες, αλλά κυρίως νύχτες κοιτώντας τα αστέρια από την άνεση του σπιτιού σας. Εμείς συγκεντρώσαμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πώς θα το κάνετε με όσο το δυνατόν λιγότερο κόπο και μικρότερα έξοδα.

Χωρίστε την ταράτσα σε διαφορετικές ζώνες, όπως καθιστικό, τραπεζαρία και χώρο για φυτά ή κήπο.
Εγκαταστήστε τέντες, ομπρέλες ή πέργκολες, για να προσφέρετε σκιά και να προστατευτείτε από τον ήλιο. Προσθέστε ξύλινο deck, συνθετικό γρασίδι ή πλακάκια εξωτερικού χώρου, για να δημιουργήσετε μια άνετη επιφάνεια. Εναλλακτικά μπορείτε να στρώσετε ψάθινα χαλιά που είναι πιο οικονομικά.

Επιλέξτε ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες έπιπλα, όπως καναπέδες, πολυθρόνες και τραπεζάκια από ρατάν, αλουμίνιο ή ανθεκτικό ξύλο. Προσθέστε ένα τραπέζι και καρέκλες για εξωτερική τραπεζαρία, ιδανικά από υλικά που αντέχουν στον ήλιο και τη βροχή. Χρησιμοποιήστε μαξιλάρια και καλύμματα που είναι ειδικά σχεδιασμένα για εξωτερικούς χώρους και αντέχουν στην υγρασία και το ξεθώριασμα από τον ήλιο.

Τοποθετήστε γλάστρες με ανθεκτικά φυτά, όπως λεβάντα, δεντρολίβανο ή μπαμπού. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε κρεμαστά καλάθια ή κάθετους κήπους για επιπλέον πράσινο. Εάν υπάρχει αρκετός χώρος, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν μικρό κήπο με λαχανικά ή αρωματικά φυτά. Αν δεν έχετε το χρόνο να περιποιηθείτε αληθινά φυτά, τότε αγοράστε ψεύτικα, ωστόσο η δροσιά δεν θα είναι η ίδια.

Προσθέστε φωτιστικά LED, ηλιακά φωτιστικά, κεριά ή φαναράκια, για να δημιουργήσετε μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα το βράδυ. Χρησιμοποιήστε φωτιστικά δαπέδου ή προβολείς, για να φωτίσετε τον χώρο με διακριτικό τρόπο. Τοποθετήστε χαλιά που είναι ανθεκτικά στον καιρό, για να προσθέσετε χρώμα και άνεση (σε περίπτωση που δεν το έχετε ήδη κάνει αντί για πάτωμα, όπως είπαμε παραπάνω.) Χρησιμοποιήστε φαναράκια, διακοσμητικά μαξιλάρια και ριχτάρια, για να δώσετε προσωπικότητα στον χώρο. Προσθέστε μικρά έπιπλα όπως πουφ, υποπόδια ή μικρά τραπεζάκια για επιπλέον λειτουργικότητα.

Εξασφαλίστε ότι έχετε έναν χώρο αποθήκευσης για τα μαξιλάρια και τα αξεσουάρ, όταν δεν τα χρησιμοποιείτε ή όταν ο καιρός είναι κακός. Χρησιμοποιήστε καλύμματα επίπλων, για να προστατεύσετε τα έπιπλά σας από τη βροχή και τον ήλιο. Επιλέξτε ένα θέμα ή ένα χρωματικό σχήμα για τον χώρο σας και μείνετε συνεπείς σε αυτό, είτε πρόκειται για μοντέρνο, μποέμ, παραδοσιακό ή μεσογειακό στιλ. Τέλος, δημιουργήστε προσωπικές πινελιές με DIY διακοσμητικά και έργα, όπως χειροποίητα φανάρια ή ζωγραφισμένες γλάστρες.