Ο συνδυασμός του κίτρινου και του γκρι χρώματος αποτελεί ένα twist στον κλασικό συνδυασμό κόκκινου και γκρι, που θα δώσει ζωντάνια και «φρεσκάδα» στον χώρο μας. Διακοσμώντας το σαλόνι με τις φωτεινές αποχρώσεις του κίτρινου και τους elegant και ήσυχους τόνους του γκρι, δημιουργούμε έναν χώρο που μας προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση, ενώ ταυτόχρονα μας χαρίζει αυτή τη δόση χαράς και ενέργειας που χρειαζόμαστε μέσα στη μέρα μας. Ας μην ξεχνάμε ότι περνάμε περίπου ένα τετράωρο καθημερινά στο σαλόνι μας. Είναι λοιπόν σημαντικό να μπορούμε να νιώθουμε άνετα, αλλά και ευχάριστα σε αυτό.

Γενικότερα, οι γκρι τοίχοι αποτελούν το τέλειο background, ώστε να αναδειχθούν τα υπόλοιπα χρώματα και δημιουργούν αυτομάτως μία χαλαρή και cozy ατμόσφαιρα. Σκοπός μας είναι να βρούμε την ισορροπία μεταξύ του γκρι και ενός ζωηρού χρώματος, όπως το κίτρινο, ώστε να μην υπερβάλλουμε δημιουργώντας ένα περιβάλλον που μας προκαλεί ένταση, αλλά ούτε και έναν χώρο που θα είναι τόσο απλός που θα μας κάνει να βαριόμαστε.

Με μερικές πιτσιλιές κίτρινου εδώ κι εκεί, μπορούμε εύκολα να δώσουμε την απαραίτητη ένταση στο σαλόνι μας. Μερικοί τρόποι για να το πετύχουμε αυτό είναι με έργα τέχνης, μαξιλάρια και ριχτάρια καναπέ, λεπτομέρειες στο μοτίβο του χαλιού και της κουρτίνας, διάφορα διακοσμητικά (όπως για παράδειγμα κάποιο βάζο), μικρά έπιπλα (π.χ. ένα βοηθητικό τραπεζάκι), ή βάφοντας κίτρινο έναν τοίχο με μικρή επιφάνεια.

Φυσικά, και είναι στη διακριτική ευχέρεια του καθενός το πόσο έντονο θα είναι το αποτέλεσμα στο οποίο στοχεύει. Πάντως, ακόμα και αν αλλάξουμε γνώμη στην πορεία, το μόνο εύκολο είναι να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε τα κίτρινα αντικείμενα ή ακόμα και να τα συνδυάσουμε με ένα δεύτερο χρώμα της επιλογής μας, ώστε η τελική εικόνα να ταιριάζει στο στιλ μας.